Látogatók

Oldalainkat 15 vendég böngészi
Mesterképzés bemutatása

 

A BME Gépészmérnöki Kar által meghirdetett képzések közül a gépészmérnöki szak 140 éves múltra tekint vissza. A korábbi ötéves képzést felváltó kétciklusú képzés megőrizte a hagyományos képzés erősségeit, és kismértékben növelte a mérnöki készségek fejlesztését segítő gyakorlatorientált foglalkozásokat. A képzés együttes időtartama öt évről öt és fél évre növekedett, ami az erős természettudományos alapozás mellett az ipar által megkívánt gyakorlatiasabb gondolkozás megalapozását is segíti.

 

A BME Gépészmérnök Karának oktatói, professzorai kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal és együttműködéssel rendelkeznek, ami biztosíték arra, hogy a képzésben résztvevő diákok korszerű és versenyképes tudás birtokába kerülnek. Célunk, hogy az alapképzést befejező hallgatók tanulmányaikat a mesterképzésben folytassák tovább. A mesterképzésben való részvétel egyrészt a hallgató érdeklődésének megfelelő szakmai területen a tudásának elmélyítését, megfelelő ipari gyakorlat után vezető mérnöki munka ellátására, másrészt a Gépészmérnöki Kar Pattantyús-Ábrahám Géza Gépészeti Tudományok Doktori Iskolájában a doktori fokozat megszerzésére irányuló szervezett képzésben való részvételére készít fel.

 

A BME Gépészmérnöki Karán induló valamennyi mesterszakon nemzetközi kapcsolatokkal és tapasztalatokkal rendelkező oktatók tanítanak. A meghirdetésre kerülő tantárgyak egy része idegen nyelven is felvehető.

 

A hallgatók tudományos diákkör keretében vagy demonstrátori feladatok ellátásával részt vehetnek a Tanszékek kutatómunkájában. A tanszékek folyamatosan korszerűsödő laboratóriumaiban, az egyetem országosan kiemelt műszaki könyvtárában, jogvédett szoftverekkel ellátott számítástechnikai munkaállomásokon az eredményes termelés feltételei biztosítottak valamennyi beiratkozott hallgatónk számára.

 

Mesterszakok:

 

 
© 2008 BME Gépészmérnöki Kar - MSc | Template by Joomla Templates