Legfrissebb híreink

 

TDK konferencia 2018

2018.11.08.

A TDK Konferencia 2018. november 14-én lesz. A konferencia programfüzete itt érhető el.

Pályázati felhívás

2018.11.06.

Megjelent a "Loboda-díj" pályázati felhívás, melynek feltételei itt elérhetők.

Kooperatív képzés a Gépészmérnöki Karon

2018.10.31.

A Robert Bosch Kft. és a Gépészmérnöki Kar között létrejött megállapodás alapján a Kar hallgatói immár kooperatív képzésben is folytathatják mesterszakos tanulmányaikat. A kooperatív képzés a duális képzéssel azonos célkitűzések mentén szervezett, de a duális képzéshez képest nagyobb szervezési szabadságot és rugalmasságot biztosító képzési forma. A duális képzésről részletes leírás ebben a dokumentumban olvasható. A Gépészmérnöki Kar elkötelezett az ipari partnerek és a Kar közötti, a képzésekre, képzésszervezésre is kiterjedő együttműködés továbbfejlesztésére, újabb partnerek bevonására a kooperatív képzési modellbe.

Felvételi 2019K - Mesterképzés

2018.10.19.

Ebben a dokumentumban elérhető a 2018. október 18-ai mesterszakos felvételiről tartott tájékoztató előadás prezentációja. A felvételivel kapcsolatos kérdéseket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen várjuk. A mesterképzési szakokra felvételizőknek szóló oldalunkun elérhető az aktuális, a 2019. keresztféléves felvételi eljárással kapcsolatos részletes tájékoztatónk.

Tájékoztató a mesterképzésekről és a felvételiről

2018.10.13.

A 2019. évi keresztféléves felvételi eljáráshoz kapcsolódóan október 18-án 16:00 órai kezdettel a KF51 (Aud.Max.) teremben tájékoztató előadást tartunk a Gépészmérnöki Kar által meghirdetett mesterképzésekről, a mesterszakok képzésszervezési sajátosságairól (kooperatív képzés), valamint az elhelyezkedési lehetőségekről, az idegen nyelvű, valamint a kétdiplomás képzésekről. A tájékoztató végén kérdések feltételére is lesz lehetőség.

Professzori székfoglaló

2018.10.11.

Október 18-án, csütörtökön 10:00 órakor a Díszteremben hagyományteremtő szándékkal bemutatkoznak a BME új egyetemi tanárai. A "Professzori székfoglaló" rendezvényen 11 új egyetemi tanár, köztük két gépészkari, Dr. Goda Tibor (GT3) és Dr. Insperger Tamás (MM) fog bemutatkozni.

Elhunyt Dr. Artinger István

2018.10.01.

Életének 85. évében elhunyt Dr. Artinger István professor emeritus, karunk korábbi dékánja >>>

MVM Csoport Energetikai Ösztöndíj Program 2018

2018.09.21.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. fennállásának 50. évfordulójának alkalmából ösztöndíjat alapított a 2014/2015-ös tanévben, melyet idén újra meghirdet. Elnyerésére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Szent István Egyetem energetikához kapcsolódó tanulmányokat folytató hallgatói pályázhatnak, akiknek a súlyozott tanulmányi átlaga eléri a 3.0-t. Az ösztöndíj célja az MVM profiljába tartozó területeken kiemelkedő tudományos tevékenységet folytató hallgatók díjazása. A pályázat lebonyolítását az Energetikai Szakkollégium végzi.

Az ösztöndíj bírálásakor a 2017. szeptember 1. és 2018. augusztus 31. közötti időszakban végzett tevékenység kerül figyelembe vételre. A pályázattal kapcsolatos teendőkről, határidőkről és a szükséges igazolásokról részletesen tájékozódhat az Energetikai Szakkollégium honlapján. A pályázati anyag beadási határideje: 2018. október 6. 23:59.

Egyetemi tanári kinevezés

2018.09.13.

A Köztársasági Elnök szeptember 1-i hatállyal egyetemi tanárrá nevezte ki karunk két oktatóját, Dr. Insperger Tamást és Dr. Goda Tibort.

Diplomaátadó ünnepség ülésrend

2018.09.12.

A Gépészmérnöki Kar 2018. szeptember 21-én (pénteken) 10 órakor rendezi diplomaátadó ünnepségét a Központi épület Aulájában. A diplomát átvevő mérnök hölgyek és urak ezen ülésrend szerint szíveskedjenek helyet foglalni az Aulában. Minden érintettnek NEPTUN üzenetet küldtünk az ünnepséggel kapcsolatos tudnivalókról.

Diplomaátadó ünnepség

2018.09.03.

A Gépészmérnöki Kar 2018. szeptember 21-én délelőtt 10 órakor rendezi az őszi diplomaátadó ünnepségét. Az érintett hallgatók NEPTUN üzenetben értesültek a teendőkről. Az MSc oklevelet szerzettek az ünnepségen átvehetik ALUMNI tagkártyájukat, ha regisztrálnak.

Kitüntetések

2018.08.24.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából karunk két oktatója is magas állami kitüntetést vehetett át. Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetésben részesült Dr. Vad János tanszékvezető egyetemi tanár, a nemzetközi szintű tudományos és kiemelkedő oktatási tevékenységéért. Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Dr. Kovács Ádám dékánhelyettes, kiemelkedő oktatói és kutatásszervezési munkájáért. Bővebben a BME honlapján>>>.

Információ az elsőéves hallgatóknak

2018.08.22.

A Gépészmérnöki Kar alapszakos Képzési Programjait, melyek a tantervet és a tantárgyak leírásait tartalmazzák, a Képzések menüből lehet elérni. A részletes tudnivalókról -- szakonként eltérő tartalmú -- levelet küldtünk ki a NEPTUN rendszeren keresztül. Ha nem kapta volna meg, kérjük jelezze az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . Az alapszakokra felvettek beiratkozása augusztus 28-án lesz a következő csoportbontásban: a gépészmérnöki alapszakos hallgatóknak 14:00-kor kezdődik az I épület IB028. termében, míg az energetikai, mechatronikai és terméktervező alapszakos hallgatóknak 14:00-kor kezdődik az St épület StFNagy termében. További részleteket a Központi Tanulmányi Hivatal honlapján. A mesterképzési szakokra felvettek beiratkozása augusztus 29-én, szerdán 14:00 óra kezdettel a Q ép. II. teremben lesz. Előtte, 13:15-től rövid tájékoztatót és fórumot tartunk a mesterképzések sajátosságairól. A mesterszakok tanterveit a Képzések menüből lehet elérni, a tantárgy- és kurzusfelvételt a tantervi táblázatoknak megfelelően, az őszi kezdés szerint kell elvégezni. Probléma, kérdés esetén forduljanak az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

Specializációválasztás a mesterképzésekben

2018.08.13.

A 2018. évi általános felvételi feljárásban mesterképzési szakra felvettek specializációválasztásának eredményei (a besorolási döntések) a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon, illetve ebben a dokumentumban közvetlenül megtekinthetők.

Gólyatábor - 2018

2018.08.12.

Az egyetemista életbe való bekapcsolódás, az egyetemmel, a szaktársakkal való megismerkedés első meghatározó eseménye és élménye a Gólyatábor. A Gépészmérnöki Kar Hallgatói Képviselete a 2018-as Gólyatábort Egerhez közel rendezi meg augusztus 17-20 között. A Gólyatábor rendezvény ezen a Facebook eseményen elérhető.

Miért érdemes a Gólyatáborban részt venni?

INFORMÁCIÓ - Az egyetemi életbe való beilleszkedést tankörvezetők és tanköri foglalkozások segítik. Ezeken keresztül átfogó képet adnak az egyetemi életről, a tanulmányok szervezéséről. A tankörvezetők alapos felkészítésen vettek részt, így minden felmerülő kérdésre választ tudnak adni és az első féléven keresztül folyamatosan segítik a beilleszkedést.

ÚJ BARÁTSÁGOK - A Gépészmérnöki Karra az ország minden pontjáról érkeznek hallgatók, így az egyetemi életre való felkészítés mellett a tankörfoglalkozások legfontosabb feladata, hogy egy közösséggé kovácsolja a résztvevőket.

EGYETEMI KÖZÖSSÉG - A Gólyatáborban az öntevékeny csoportok, szakmai közösséget is bemutatkoznak, így megismerhető lesz a tevékenységük: mit csinálhat egy egyetemista a tanulás mellett, hogyan teljesedhet ki szakmai téren és hogyan válhat a közösség aktív tagjává.

HALLGATÓI KÉPVISELET - A középiskolából mindenkinek ismerős lehet a DÖK kifejezés. Az egyetemi éveitek alatt a Hallgatói Képviselők segítenek eligazodni az egyetem időnként bonyolultnak tűnő világában. A Hallgatói Képviselet tagjai segítenek a felmerülő problémák megoldásában is. Ha tetszik a csapat, akár már ősztől be lehet kapcsolódni a Hallgatói Képviselet munkájába mint a Gólyatanács tagja!

SZÓRAKOZÁS - Végül de nem utolsó sorban, a szervezői csapat hosszú ideje azon dolgozik, hogy felejthetetlen legyen Gólyatáborban eltöltött idő. Ez egy soha vissza nem térő lehetőség, szóval mindenkinek csak javasolni tudjuk, hogy ragadja meg a lehetőséget és bulizzon egy egy hatalmasat a nyár lezárásaként!

Felvételi eredmények

2018.07.28.

A 2018. évi általános felvételi eljárásban a Gépészmérnöki Kar továbbra is tartja vezető pozícióját a műszaki képzési területen. A Kar által gondozott alapszakokra csak kiváló eredményekkel, az országos átlagot messze meghaladó pontszámokkal lehetett bekerülni. Részletek itt. Gratulálunk a felvételt nyert jelentkezőknek! Várjuk őket az augusztus 17-20. közötti Gólyatáborban, majd beiratkozáson és az évnyitón.

MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj

2018.07.19.

Az MTA Bolyai Napon a fiatal kutatók Bolyai János kutatási ösztöndíjaikat, a kutatásaikat kiváló eredménnyel zárók pedig elismerő emléklapot, illetve Bolyai Plakettet vehettek át a Magyar Tudományos Akadémia vezetőitől. A Gépészmérnöki Kar munkatársai közül Bolyai Plakettet vehetett át Dr. Orbulov Imre Norbert, emléklapot kapott Dr. Bachrathy Dániel Sándor, Dr. Dombóvári Zoltán és Dr. Szebényi Gábor, míg új ösztöndíjasként Dr. Botzheim János, Dr. Dombóvári Zoltán, Dr. Kassai Miklós és Dr. Suplicz András kezdhetik el/folytathatják kutatásaikat.

Alapszakos specializációválasztás

2018.07.05.

Az alapszakos specializációválasztás végeredménye, azaz a besorolási döntések listája mindhárom érintett alapszakra elérhető a Képzések>>Alapszakok>>Specializációválasztás 2018 oldalunkon.

Lendületben a kutatás

2018.06.28.

Dr. Orbulov Imre Norbert (Anyagtudomány és Technológia Tanszék), "Kompozit fémhabok" című pályázatával elnyerte az MTA Lendület Program támogatását. A kutatási projekt célja a kompozit fémhabok új fajtáinak kidolgozása, nagyobb teherbírású, könnyebb változatok létrehozása, az előállított fémhabok mikroszerkezeti és mechanikai tulajdonságainak átfogó vizsgálata, különös tekintettel az átmeneti rétegek hatására és a bemetszésérzékenységre.

Mesterszakos felvételi elbeszélgetések eredményei

2018.06.15.

A június 11-15. között tartott mesterszakos felvételi elbeszélgetések eredménye a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalunkon megtalálhatók.

Hallgatói sikerek: Jó tanuló, jó sportoló

2018.06.12.

Június 8-án ünnepélyes keretek között vehette át karunk tizenkilenc hallgatója kiemelkedő sporteredményéért és ezzel együttesen elért kiváló tanulmányi teljesítményéért járó elismerést, illetve a "Jó tanuló, jó sportoló" ösztöndíjat Dr. Józsa János rektor úrtól és Krisztián Dávid EHK elnök úrtól. Az összes elismerésben részesülő hallgató között legnagyobb arányban (az összes díjazott több mint harmada) Karunk hallgatói voltak díjazottak.

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra

2018.06.08.

A Mészáros Lázár ösztöndíjat elnyert hallgatókkal köthető ösztöndíjszerződésekről, valamint az ösztöndíjak folyósításának rendjéről szóló 45/2017. (VIII. 31.) HM utasítás alapján a katonai oktatást is folytató intézményekben nem megszerezhető végzettséget igénylő beosztások feltöltése érdekében Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a polgári felsőoktatási intézményekben nappali hallgatói jogviszonyban álló vagy szakképző iskolákban tanulmányokat folytató tanulók. További részletek a pályázati felhívásban és ösztöndíj adatlapban.

Kitüntetés

2018.06.07.

Pedagógusnap alkalmából kiemelkedő oktatási tevékenységéért Apáczai Csere János-díjban részesült Dr. Kerényi György egyetemi docens (Gép- és Terméktervezés Tanszék).

Jubileumi diplomaátadó ünnepség

2018.05.28.

A május 25-én tartott jubileumi diplomaátadó ünnepségen több évtizedes mérnöki tevékenységük elismeréseként 1 rubin, 31 vas, 53 gyémánt és 198 arany oklevelet vehettek át a 70, 65, 60, illetve 50 évvel ezelőtt végzett gépészmérnökök.

XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil verseny

2018.05.16.

A XI. Nemzetközi Aventics Pneumobil versenyen 9 ország 20 egyeteme és 36 csapat mérte össze tudását. A BME GPK összesen 5 járművel (MOGI 2 db, GT3 3 db) képviseltette magát. Csapataink a különböző versenykategóriákban több dobogós helyezést értek el, aminek köszönhetően az egyetemek közötti nemzetközi versenyben a BME kapta a fődíjat.

Mesterszakos felvételi - 2018

2018.05.02.

A mesterszakokra jelentkezők felvételi elbeszélgetéseinek beosztása elérhető a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalunkon, illetve közvetlenül ebben a dokumentumban.

Alapszakos specializációválasztás - 2018

2018.04.22.

A Képzések>>Alapszakok>>Specializációválasztás 2018 oldalunkon elérhető az alapszakokon választható specializációkat bemutató Tájékoztató, valamint a specializációválasztás menetrendje, a specializációk bemutatkozó előadásainak helyszínei és időpontjai, valamint további, fontos tudnivalók.

Felvételi - rajzi alkalmassági vizsga

2018.04.19.

Az ipari termék- és formatervező mérnöki szakon 2018. május 28-án tartjuk a rajzi alkalmassági vizsgákat. A jelentkezők beosztása, a vizsgával kapcsolatos további tudnivalók elérhetők honlapunk Felvételizőknek>>Alapképzés oldalán.

Mesterszakos felvételizőknek

2018.04.11.

Honlapunk Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalán közzétettük a mesterképzéses felvételi eljárással kapcsolatos részletes tájékoztatónkat, a kreditelismeréssel kapcsolatos tudnivalókat, a felvételi elbeszélgetések értékelési szempontjait, valamint a mesterszakokon választható specializációk leírását. Hamarosan itt fogjuk közzé tenni a felvételi elbeszélgetések beosztását is.

PhD fórum

2018.04.10.

PhD fórumot tartunk az érdeklődő MSc hallgatók részére április 12-én, csütörtökön 16:15-kor a Kf.87-ben.

Gépészmérnök-képzésért Alapítvány: SZJA 1 % felhívás

2018.03.28.

A Gépészmérnök-képzésért Alapítvány részére 2016-ban az SZJA 1%-os felajánlásának eredményéről szóló tájékoztató itt található. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a 2017-es évi SZJA bevallásban is adott a lehetőség, hogy támogassák az alapítványon keresztül a Gépészmérnöki Kart.

Kitüntetések március 15. alkalmából

2018.03.21.

A nemzeti ünnepen karunk két oktatója részesült magas állami kitüntetésben. Széchenyi-díjat adományozott a köztársasági elnök Dr. Czigány Tibornak. Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült Dr. Stépán Gábor. Bővebben a BME honlapján.

Diplomaátadó ünnepség

2018.03.11.

A 2018. március 9-i diplomaátadó ünnepségen elhangzott beszédek megtekinthetők itt.

Diplomaátadó ünnepség ülésrend

2018.02.21.

A Gépészmérnöki Kar 2018. március 9-én (pénteken) rendezi hagyományos ünnepélyes diplomaátadó ünnepségét a Központi épület Aulájában. A végzettek két turnusban, az alábbiak szerinti megosztásban vehetik át okleveleiket:

10:00 órai kezdettel a gépészmérnöki mesterképzési és a gépészmérnöki alapképzési szakok, a nappali okleveles gépészmérnök és a kiegészítő levelező képzések végzettjei;

14:00 órai kezdettel az energetikai és a mechatronikai mérnöki alap- és mesterképzési, az ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzési, az ipari terméktervező mérnöki, a gépészeti modellező mérnöki, valamint az épületgépészeti és eljárástechnikai gépészmérnöki mesterképzési szakok végzettjei.

Minden érintettnek NEPTUN üzenetet küldtünk az ünnepséggel kapcsolatos tudni- és tennivalókról.

Az oklevelet átvevők a honlapon található ülésrendeknek megfelelően foglaljanak helyet (10:00 órai ülésrend, 14:00 órai ülésrend). A vendégek a földszinti és az első emeleti karzatról, valamint a Díszteremben kivetítőről követhetik nyomon az ünnepséget.

Pályázati felhívás

2018.02.20.

az Országos Emelőgépes Egyesület (OEME) szakdolgozat/diplomaterv pályázatot ír ki a nappali tagozaton tanuló, végzős hallgatók részére, az alábbi szerint:

Szakdolgozat/diplomaterv pályázat kiírása
A szakdolgozat/diplomaterv pályázati adatlap: docx, pdf.

Pályázni évente egy alkalommal lehet, a pályázatok beadási határideje minden évben július 31. Az OEME csak a beadási határidő előtti tanévben végzett hallgatók pályázatát fogadja el. Igény esetén szakdolgozat/diplomaterv témát és külső konzulenst tudunk javasolni. Pályázati kiírásunk visszavonásig érvényes. Folyamatosan lehet tájékozódni a pályázatról a www.oeme.hu honlapon a Pályázat menüpont alatt.

Tanulmányi teljesítményértékelési terv - 2018 tavasz

2018.02.19.

A Kari Tanulmányi Bizottság jóváhagyta és közzétette a Gépészmérnöki Kar 2018 tavaszán érvényes tanulmányi teljesítményértékelési tervét, amelyet a Tanszékeknek és Hallgatóknak szóló oldalunkon is elérhetnek. A teljesítményértékelési tervvel kapcsolatos bejelentéseket, észrevételeket és kéréseket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. szíveskedjenek megküldeni.

Diplomaátadó ünnepség

2018.02.06.

A Gépészmérnöki Kar 2018. március 9-én rendezi a hagyományos tavaszi diplomaátadó ünnepségét a K. épület aulájában 10 és 14 órakor. Az érintett hallgatók NEPTUN üzenetben értesülnek a teendőkről. Az MSc oklevelet szerzettek az ünnepségen átvehetik ALUMNI tagkártyájukat. A regisztrációval kapcsolatos tudnivalók itt olvashatók.

Pályázati felhívás - Dr. Büki Gergely Távhő Ígérete Elismerés

2018.01.31.

A Gépészmérnöki Kar és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) közötti megállapodás alapján MaTáSzSz a távhőszektor jövőjéhez, fenntartható fejlesztéséhez, különösen az energia- és működési hatékonyság fokozásához, a megújuló energiaforrások részarányának növeléséhez, az üzembiztonság fejlesztéséhez, a felhasználói elégedettség fokozásához és a távhő társadalmi elismertségének erősödéséhez tevékenyen hozzájáruló fiatal szakemberek munkásságának elismerésére alapította a Dr. Büki Gergely Távhő Ígérete Elismerését, melyre a MaTáSzSz-szal együttműködési megállapodást kötött felsőoktatási intézmények hallgatói és a MaTáSzSz tagvállalatainak 35 éves kor alatti fiatal szakemberei nyújthatnak be pályázatot.

További részletek a felhívásról a http://tavho.org/rolunk/szakmai-dijak/ oldalon, illetve felvilágosítás kérhető a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.

Specializációválasztási eredmények a mesterképzési szakokon

2018.01.26.

A 2018. évi keresztféléves felvételi eljárásban a jelentkezők választása és a felvételi pontszám alapján a Dékáni Hivatal elkészítette a jelentkezők besorolását, melyet ebben a dokumentumban lehet megtekinteni. A besorolási döntéssel szemben az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. benyújtott fellebbezésben lehet kifogással élni. Akik még nem választottak, a NEPTUN rendszeren keresztül benyújtott (999 jelű) kérelemben tehetik meg, de csak az induló specializációkra jelentkezhetnek.

Pályázati felhívás kari kabalafigura tervezésére

2018.01.20.

A Gépészmérnöki Kar pályázatot hirdet a Kar kabalafigurájának megtervezésére. A részletes pályázati felhívást ez a dokumentum tartalmazza.

Tájékoztató a 2018. évi Jubileumi diplomaátadó ünnepségről

2018.01.04.

A 2018. évben átadandó jubileumi diplomákra való jelentkezési felület megnyílt a Kar Alumni honlapján!

Békés, Boldog Ünnepeket!

2017.12.21.

KARUNK MINDEN MUNKATÁRSÁNAK ÉS HALLGATÓJÁNAK BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

Gábor Dénes-díj

2017.12.19.

Gábor Dénes-díjat kapott Dr. Stépán Gábor professzor a késleltetett rendszerek stabilitáselméletének és nemlineáris rezgéseinek gépészeti alkalmazásai: szerszámgéprezgések, járműkerekek dinamikája, közlekedési dugók modellezése, robotok és emberek erőszabályozása, illetve egyensúlyozása területén végzett, nemzetközileg is elismert színvonalú kutatói, kutatásszervezői és oktatási tevékenységéért.

Felvételi elbeszélgetés eredményei

2017.12.15.

A 2018K felvételi eljárásban 2017. december 11-14. között tartott felvételi elbeszélgetések eredményei a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalunkon, illetve ebben a dokumentumban közvetlenül is megtekinthetők. Az eredménnyel kapcsolatos kérdést, észrevételt, illetve kifogást az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címére lehet megküldeni 15 napon belül.

Mesterképzéseinkre felvételizőknek

2017.12.03.

A mesterképzéseinkre felvételizőknek szóló oldalunkon közzétettük a felvételi elbeszélgetések beosztását, amelyet közvetlenül ebben a dokumentumban is elérhet.

Nyílt Napi tájékoztató

2017.11.29.

A 2017. november 24-én tartott kari tájékoztató előadáson vetített prezentáció elérhető honlapunkon ebben a dokumentumban.

Nyílt nap a BME-n 2017. 11. 24-én

2017.11.18.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2017. november 24-én, pénteken, 8 és 16 óra között nyílt napot tart a középiskolás diákok, szüleik és tanáraik számára. A Gépészmérnöki Kar programjáról a helyszínen, a Központi épület aulájában tájékozódhat.

TDK konferencia 2017

2017.11.09.

Az ez évi házi TDK Konferencia 2017. november 16-án lesz. A programfüzet itt érhető el .

Felvételi 2018K - Mesterképzések

2017.10.29.

A 2018. évi keresztféléves (mesterszakos) felvételi eljáráshoz kapcsolódó részletes tájékoztatónk (választható szakok és specializációk, bemeneti feltételek és kreditelismerés, felvételi vizsga, többletpontok) elérhető a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon. Amennyiben valamely kérdésre nem talál választ a tájékoztatóban, írjon az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. nak. Szintén ezen az oldalon érhető az október 26-án tartott tájékoztató előadás prezentációja.

Tájékoztató a mesterképzésekről és a felvételiről

2017.10.25.

Tisztelettel meghívjuk az érdeklődő végzős alapszakos hallgatókat a 2017. október 26-án (csütörtökön), 16:15 órai kezdettel a KF38 teremben tartandó, a mesterképzéssel és a mesterképzésbe történő felvételivel kapcsolatos tájékoztatónkra, ahol a képzési programokról, az alap- és mesterszakok közötti átjárhatóságról, a képzésszervezés sajátosságairól (blokkosított órarend, kooperatív képzés) adunk részletes felvilágosítást. Mindezek mellett magáról a felvételi eljárásról, a felvételi pontszámok, többletpontok meghatározásáról is átfogó ismertetést adunk. A tájékoztatón lehetőség nyílik kérdések feltételére is.

Kutatók Éjszakája

2017.10.03.

Az idén is nagyszámú érdeklődő vett részt a szeptember 29-én megrendezett Kutatók Éjszakájának kari rendezvényein. Bővebben>>>

Diplomaátadó ünnepség ülésrend

2017.09.20.

A Gépészmérnöki Kar 2017. október 13-án (pénteken) 10 órakor rendezi hagyományos ünnepélyes diplomaátadó ünnepségét a Központi épület Aulájában. A diplomát átvevő mérnök hölgyek és urak ezen ülésrend szerint szíveskedjenek helyet foglalni az Aulában. Minden érintettnek NEPTUN üzenetet küldtünk az ünnepséggel kapcsolatos tudnivalókról.

Tanulmányi teljesítményértékelési terv

2017.09.10.

A GPK Kari Tanulmányi Bizottsága (KTB) a TVSZ előírásainak megfelelően elkészítette a kari képzések tanulmányi teljesítményértékelési tervét, a melyet a Tanszékeknek, illetve a Hallgatóknak szóló oldalainkon lehet elérni. A teljesítményértékelési tervtől eltérni csak a KTB előzetes engedélyével lehet.

Diplomaátadó ünnepség

2017.09.06.

A Gépészmérnöki Kar 2017. október 13-án délelőtt 10 órakor rendezi a hagyományos őszi diplomaátadó ünnepségét. Az érintett hallgatók NEPTUN üzenetben értesülnek a teendőkről. Az MSc oklevelet szerzettek az ünnepségen átvehetik ALUMNI tagkártyájukat, ha regisztrálnak. Részletes tudnivalók itt olvashatók.

Kitüntetés

2017.08.21.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából, az energetika területén végzett kiemelkedő hazai és nemzetközi tevékenységéért a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át Dr. Szentannai Pál az Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék docense.

Specializációválasztási eredmények a mesterképzési szakokon

2017.08.16.

A mesterképzésekre felvételt nyert jelentkezők specializációválasztásához kapcsolódó besorolási döntések elérhetők a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon, illetve közvetlenül ebben a dokumentumban.

Fontos tudnivalók elsőéves alapszakos hallgatók részére

2017.08.11.

A 2017/2018. tanévtől kezdődően megújultak a Kar alapszakos Képzési Programjai, melyeket a Képzések menüből lehet elérni. A részletes tudnivalókról -- szakonként eltérő tartalmú -- levelet küldtünk ki a NEPTUN rendszeren keresztül. Ha nem kapta volna meg, kérjük jelezze az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. nak.

A Gépészkari Hallgatói Képviselet részletes tájékoztatót állított össze kollégiumi lakhatásról, szociális pályázatról és a Hallgatói Képviseletről.

GÓLYATÁBOR 2017 - A Gépészkari Hallgatói Képviselet felhívása

2017.08.11.

Miért éri meg részt venni a Gólyatáborban?


INFORMÁCIÓ - A Gólyatábor kezdete előtt tankörökbe osztunk Titeket, amelyek élére egy-egy tankörvezetőt nevezünk ki. A tankörvezető jelöltek fél éves oktatáson vettek részt, ahol elsajátítottak minden egyetemhez kapcsolódó ismeretet. A tankörvezető jelöltek közül csak a legjobbak lettek kiválasztva, így biztos, hogy minden kérdésetekre naprakész válaszuk lesz.


ÚJ BARÁTSÁGOK - A Gépészmérnöki Karra az ország minden pontjáról érkeznek hallgatók, így az egyetemi életre való felkészítésetek mellett a tankörfoglalkozásoknak a legfontosabb feladata, hogy egy közösséget építsen köztetek. A szervezők számtalan programmal készülnek, hogy elősegítsék a csapattá kovácsolódásotokat.


EGYETEMI KÖZÖSSÉG - A Gólyatábor utolsó napján az öntevékeny csoportok is részt vesznek, így megismerhetitek a tevékenységüket és tagjaikat. Beleláthattok mit is csinál egy egyetemista a tanulás mellett és hogyan válhat a közösség aktív tagjává. Egyaránt találkozhattok szakmai és szolgáltató körökkel, így első kézből hallgathatjátok meg kinek hogyan segített a szakmai vagy személyes fejlődésében a tagság.


HALLGATÓI KÉPVISELET - A középiskolából mindenkinek ismerős lehet a DÖK kifejezés. Az egyetemi éveitek alatt a Hallgatói Képviselők segítik egyengetni az előrehaladásotokat, így jó, ha már korán megismeritek, hogy kihez fordulhattok az adott problémátokkal. Ha tetszik a csapat, ősztől te is segítheted munkánkat, mint a Gólyatanács tagja!


SZÓRAKOZÁS
- Végül de nem utolsó sorban, a szervezői csapat hosszú ideje azon dolgozik, hogy felejthetetlen legyen ez a három nap, amit eltöltötök a Gólyatáborban. Ez egy soha vissza nem térő lehetőség, szóval mindenkinek csak javasolni tudjuk, hogy ragadja meg a lehetőséget és bulizzon velünk egy hatalmasat a nyár lezárásaként! :)


Jegyvásárlás>>>


Határidő: 2017. augusztus 13. (vasárnap) 23:59

Felvételi eredmények - 2017

2017.07.28.

A BME Gépészmérnöki Kar köszönti frissen felvett hallgatóit alap- és mesterképzési szakjain! Minden sikeresen felvételizőnek szívből gratulálunk és egyben sikeres tanulmányokat kívánunk! A felvételi eredmények alapján megállapíthatjuk, hogy karunk megőrizte hosszú ideje fennálló vezető szerepét a műszaki felsőoktatáson belül, amelyet a felvettek - korosztályos létszám csökkenése melletti - nagy száma és kiváló eredményei bizonyítanak. Kérjük a frissen felvett hallgatóinkat, hogy honlapunkon tájékozódjanak a tantervekről és a felveendő tantárgyakról, mely információkat augusztus 5-től érhetnek el.

Alapszakos specializáció-választási eredmények - 2017

2017.07.03.

A specializációk közötti választás végeztével elkészültek a besorolási döntések, melyek a Specializáció-választás 2017 oldalon válnak folyamatosan elérhetővé. A besorolási döntés ellen a közzétételtől számított 15 napon belül lehet fellebbezéssel élni.

Mesterszakos felvételi eredmények - 2017A felvételi eljárás

2017.06.28.

A 2017. évi általános felvételi eljárásban a mesterszakokra felvételizők részére 2017. júniusában tartott, a záróvizsgával egybekötött felvételi elbeszélgetések részletes eredményei a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalunkon elérhetők. Az eredményekkel kapcsolatos észrevételeket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. részére lehet megküldeni július 7-ig.

A BME Gépészmérnöki Kar kitüntetettjei

2017.06.27.

A Gépészmérnöki Kar tanévzáró ünnepi Kari Tanács ülésén a Kar legmagasabb kitüntetéseit Dr. Halász Gábor professor emeritus (GPK Életműdíj), Dr. Kovács Ádám egyetemi docens (Magyar Gépészmérnökért Muttnyánszky-díj) és Dr. Vas László Mihály c. egyetemi tanár (Magyar Gépészmérnökért Gillemot-díj) kapták.

Mesterszakos felvételi eredmények - 2017A felvételi eljárás

2017.06.16.

A 2017. évi általános felvételi eljárásban a mesterszakokra felvételizők részére 2017. június 12-16. között tartott felvételi elbeszélgetések részletes eredményei a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalunkon elérhetők. Az eredményekkel kapcsolatos észrevételeket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. részére lehet megküldeni június 26-ig.

Kitüntetés

2017.06.14.

Kiemelkedő, nemzetközileg elismert iskolateremtő tudományos és oktató munkájáért a Pedagógus Nap alkalmából Szent-Györgyi Albert-díjban részesült Dr. Láng Péter egyetemi tanár.

Jó tanuló jó sportoló

2017.06.08.

A Jó tanuló, jó sportoló pályázat nyertesei díjazottjainak közel 40%-a gépész kari hallgató volt. Bővebben az ünnepségről>>>

Jubileumi oklevelek átadása - 2017

2017.05.31.

A május 26-án tartott jubileumi diplomaátadó ünnepségen több évtizedes mérnöki tevékenységük elismeréseként egy platina, négy rubin, tizenkilenc vas, nyolcvannégy gyémánt és száznyolcvanhárom arany oklevelet adtunk át a 75, 70, 65, 60, ill. 50 évvel ezelőtt végzetteknek. Az ünnepségen karunk két korábbi, meghatározó dékánja vehette át kitüntetését: vas oklevelet Dr. Vajna Zoltán (HDR), arany oklevelet pedig Dr. Penninger Antal (EGR).

A 39. Hajós György országos matematikaverseny eredményei

2017.05.31.

A 39. Hajós György országos matematikaversenyen, amelyet idén a BME Természettudományi Kara rendezett, Széles Katalin, Zsíros Ádám, Kósa Szilárd és Cserna Koppány Levente alkotta csapat II. helyezést ért el 29 csapat versenyében, míg egyéniben Széles Katalin 3., Zsíros Ádám 5., Kósa Szilárd 11. és Cserna Koppány Levente 27. helyezést ért el a 110 induló közötti megmérettetésben.

Gyűrű- és Kitűzőavató Végzős Bál - 2017

2017.05.08.

A Gépészkari Hallgatói Képviselet a hagyományokhoz híven 2017. május 19-én, pénteken, megrendezi a januárban végzett, illetve a tavaszi félévben végző hallgatók számára a Gyűrű- és Kitűzőavató Végzős Bálját. Pompás környezetben, finom vacsora és báli zene mellett ünnepelheted meg oktatóiddal, barátaiddal, barátnőiddel az elmúlt éveket. További információk>>>

Mesterképzések - felvételi beszélgetések - 2017. június

2017.05.08.

Közzétettük a mesterképzési szakjainkra jelentkezők számára a június 12-16. között szervezett felvételi beszélgetések beosztását tartalmazó dokumentumot, amelyet a felvételiről szóló részletes tájékoztatással együtt a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon érhetnek el.

Diplomaátadás

2017.05.03.

647 diplomát adtunk át 2017. márciusában. Az ünnepségről készült fényképek, és az elhangzott beszédek megtekinthetők itt.

Rajzi alkalmassági vizsga

2017.04.25.

Az ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzési és az ipari terméktervező mérnöki mesterképzési szakon a felvétel feltétele, hogy a jelentkező eredményes (megfelelt minősítésű) rajzi alkalmassági vizsgával rendelkezzen. Az alkalmassági vizsgára – külön beosztás szerint – 2017. május 29-én 9:00 órai ("délelőtt"), illetve 12:00 órai ("délután") kezdettel kerül sor. További tudnivalók és részletek a felvételizőknek szóló oldalakon: Felvételizőknek>>Alapképzés és Felvételizőknek>>Mesterképzés.

OTDK eredmények

2017.04.19.

A hagyományoknak megfelelően most is kiválóan szerepeltek hallgatóink a XXXIII. OTDK Műszaki Szekciójában, melyet április 6-8. között rendeztek a Dunaújvárosi Egyetemen. Az 53 tagozat közül csak 23-ba sorolták a 160 GPK-s dolgozatot. Ennek ellenére a megszerezhető díjak 23%-át, összesen 46-ot a mi hallgatóink nyertek. Ezek közül 15 első, 14 második, 6 harmadik és 12 különdíj. Az utánunk következő legsikeresebb kar a BME ÉMK volt, amely a díjak 7,1%-át nyerte. Egy dolgozattal a Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekcióban is érdekeltek voltunk, ez különdíjat nyert.

SLIP-Gépészkari Napok - Szakmai Nap

2017.04.16.

A Gépészkari Hallgatói Képviselt hív és vár minden érdeklődőt az idei SLIP-Gépészkari Napokon megrendezésre kerülő Szakmai Napra. Idén az eddigi évekhez képest most megújulva, új lehetőségekkel fogad mindenkit a Szakmai Nap, április 19-én (szerdán) 12:15-17:00 óra között. Számos cég és szakosztály látogat el hozzánk a Goldmann György térre. A kiállítók érdekes előadásokkal, tájékoztatókkal készülnek. Gyertek el és ismerkedjetek meg a szakma javával, tájékozódjatok az ipari lehetőségeitekről!

A rendezvényen az következő cégek is megjelennek: Opel Magyarország, Prysmian Group, Faulhaber Motors Hungaria Kft., Schaeffler Magyarország Ipari Kft., Wanhua BorsodChem Zrt., EuroSolid Kft., Kirchhoff Hungária Kft., Caterpillar Magyarország Zrt., Euroform Szerszámgyártó Kft., Aktuál Bau Kft., eCon Engineering Kft., Flexlink System Kft., Kays Kft.

Szakosztályaink közül pedig találkozhattok a MET-IT tagjaival, az Orvostechnika Szakosztállyal, az Áramlástan Szakosztállyal és a Kalorikus Gépek Szakosztállyal is.

Mesterképzési szakjainkra felvételizőknek

2017.04.16.

Elérhető a Karunk által a 2017. évi általános felvételi eljárásban meghirdetett mesterszakokról és a felvételiről szóló tájékoztató, a választható specializációk leírása, valamint az előzetes kreditelismerési eljárás menetének részletes leírása a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon.

Specializáció-választás - 2017 - Alapképzési szakok

2017.04.10.

Felhívjuk a gépész-, energetikai és mechatronikai mérnöki alapképzési szakos hallgatóink figyelmét, hogy a specializációk közötti választási folyamat a Tájékoztató közzétételével elindult. A további részletes információkat a Képzések >> Alapképzés (BSc) >> Specializáció-választás 2017 lapon találja.

Pályázati felhívás - Távhő Ígérete Elismerés

2017.04.07.

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége a Gépészmérnöki Karral kötött megállapodás alapján pályázatot ír ki a "Dr. Büki Gergely Távhő Ígérete Elismerésre". Az Alapító Okirat alapján – pályázhatnak a Kar 35 éves kor alatti fiatal szakemberei (hallgatói, oktatói). Az Elismerésre a távhőellátás műszaki, tüzelőanyag-gazdálkodási, gazdasági, fogyasztóvédelmi, kommunikációs és szabályozási területeinek egyikére vonatkozó tanulmánnyal, esszével, folyóirat cikkel, kutatási beszámolóval, gyakorlati eredmények összefoglalásával lehet pályázni. Előnyt jelent a pályázatok értékelése során, ha a távhőszektorban, valamint a felsőoktatási, tudományos intézetben tevékenykedő fiatal szakemberek közös pályázatot nyújtanak be. A pályázatot a mellékelt pályázati űrlapon lehet benyújtani. Határidő április 15.

Diplomaátadó ünnepség ülésrend

2017.02.23.

A Gépészmérnöki Kar 2017. március 10-én (pénteken) rendezi hagyományos ünnepélyes diplomaátadó ünnepségét a Központi épület Aulájában. Az örvendetesen nagy számú végzett és oklevélre jogosult mérnök két turnusban, az alábbiak szerinti megosztásban veheti át oklevelét:

10:00 órai kezdettel a gépészmérnöki mesterképzési és a gépészmérnöki alapképzési szakok végzettjei;

14:00 órai kezdettel az energetikai és a mechatronikai mérnöki alap- és mesterképzési, az ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzési, az ipari terméktervező mérnöki, a gépészeti modellező mérnöki, valamint az épületgépészeti és eljárástechnikai gépészmérnöki mesterképzési, továbbá a hagyományos (ötéves, egyetemi szintű) gépészmérnöki és ipari termék- és formatervező mérnöki, a nappali és levelező kiegészítő tagozatos gépészmérnöki és a főiskolai szintű gépészmérnöki szakok, valamint hegesztő technológus szakirányú továbbképzési szak végzettjei.

Minden érintettnek NEPTUN üzenetet küldtünk az ünnepséggel kapcsolatos tudni- és tennivalókról.

Az oklevelet átvevők a honlapon található ülésrendeknek megfelelően foglaljanak helyet (10:00 órai ülésrend, 14:00 órai ülésrend). A vendégek a földszinti és az első emeleti karzatról, valamint a Díszteremben kivetítőről követhetik nyomon az ünnepséget.

Tanulmányi teljesítményértékelési terv - 2017 tavasz

2017.02.22.

A Tanszékeknek és a Hallgatóknak oldalainkon elérhető a 2016/2017. tanév második félévének tanulmányi teljesítményértékelési terve.

Oktatásszervezési határidős feladatok

2017.02.22.

A Tanszékeknek és a Hallgatóknak oldalainkon elérhető a 2016/2017. tanév második félévének oktatásszervezési feladatait tartalmazó tájékoztató.

Három Dékán találkozó

2017.02.08.

2017. január 27-én egynapos munkaértekezletet tartott Miskolcon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának, a gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának és a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának vezetése. Bővebben>>>

Diplomaátadó ünnepség

2017.02.02.

A Gépészmérnöki Kar 2017. március 10-én rendezi a hagyományos tavaszi diplomaátadó ünnepségét. Az érintett hallgatók NEPTUN üzenetben értesülnek a teendőkről. Az MSc oklevelet szerzettek az ünnepségen átvehetik ALUMNI tagkártyájukat, ha regisztrálnak. Részletes tudnivalók itt olvashatók.

Specializáció-választási eredmények a mesterképzési szakokon

2017.01.28.

A 2017. évi keresztféléves felvételi eljárásban a Dékáni Hivatal elvégezte a Szabályzat szerinti specializáció besorolást, melynek részletes eredményei ebben a dokumentumban megtekinthetők.

KNORR-BREMSE Pályázat

2017.01.18.

A Knorr-Bremse Railway Systems Hungary Kft. és a BME Gépészmérnöki Kara kutatási együttműködésről kötött megállapodást. Az együttműködés célja a Gépészmérnöki Kar alap- és mesterszakos, vagy PhD hallgatóinak, illetve a Gépészmérnöki Kar oktató vagy kutató munkatársainak támogatása, akik a Knorr-Bremse által megjelölt a „Jövő anyagai, technológiái és módszerei a járműgyártásban” témakörben releváns szakdolgozat- vagy diplomatémán dolgoznak, illetve kutatnak és publikálnak. A pályázat részletei itt tekinthetők meg.

Változatlanul az élen: felsőoktatási rangsorok

2017.01.15.

A BME Gépészmérnöki Kar a HVG Diploma 2017 kiadvány szerint megőrizte első helyét mind a műszaki képzési területen rangsorolt 41, mind a gépészmérnöki alapszakokat meghirdető 14, mind pedig a mechatronikai mérnöki alapszakokat meghirdető 10 kar között. Az országosan rangsorolt 153 kar között pedig jelentősen javította a pozícióját, 12 helyet ugrott előre a listában. További részletek a Felvételizőknek szóló oldalunkon olvashatók.

Felvételi elbeszélgetések eredményei

2016.12.29.

A más karon vagy intézményben, illetve a Gépészmérnöki Karon korábban végzett (együttesen: külső) jelentkezők felvételi elbeszélgetéseinek pontszáma részletes bontásban a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalunkon megtalálhatók. A teljes felvételi pontszám értéke e mellett még természetesen az esetleges többletpontoktól is függ.

Békés, Boldog Ünnepeket!

2016.12.16.

BOLDOG ÉS BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES MUNKATÁRSUNKNAK ÉS HALLGATÓNKNAK!

Felvételi elbeszélgetések beosztása

2016.12.05.

A Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon elérhető a 2017. évi keresztféléves felvételi eljárásban a Kar mesterszakjaira jelentkezettek felvételi elbeszélgetéseinek beosztása.

Együttműködési megállapodás a Knorr-Bremse és a Gépészmérnöki Kar között

2016.11.18.

Évi 10 millió forintos kutatási és fejlesztési megállapodással mélyítette el együttműködését a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest, valamint a BME Gépészmérnöki Kara 2016. november 16-án. Az együttműködés keretében a legtehetségesebb hallgatók projekt feladatok keretében Knorr-Bremse Ösztöndíjasként kapcsolódhatnak be a vállalat innovációs tevékenységébe a cég számára különösen fontosnak tartott szakterületeken.

Nyílt nap a BME-n 2016. 11. 25-én

2016.11.16.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2016. november 25-én, pénteken, 8 és 16 óra között újra kitárja kapuit a középiskolás diákok, szüleik, tanáraik előtt. A Gépészmérnöki Kar programja itt tekinthető meg.

Felvételi tájékoztató - 2017

2016.11.15.

Megújítottuk a 2017. évi általános felvételi eljáráshoz kapcsolódó tájékoztató kiadványunkat, melyet Felvételizőknek szóló oldalunkon érhetnek el. Várjuk a Karunk által gondozott szakok iránt érdeklődő középiskolásokat a 2016. november 25-én rendezendő Nyílt Napon!

2017K felvételi eljárás - mesterképzések, specializációk

2016.11.12.

Frissítettük és a specializációválasztási tájékoztatóval kiegészítettük a kari mesterképzésekről és felvételiről szóló oldalunkat. További részletek: Felvételizőknek >> Mesterképzés.

TDK konferencia 2016

2016.11.11.

Az ez évi házi TDK Konferencia 2016. november 17-én lesz. A programfüzet itt érhető el .

2017K Felvételi eljárás - tájékoztató

2016.11.07.

A 2017. évi keresztféléves (mesterszakos) felvételi eljáráshoz kapcsolódó részletes tájékoztatónk (választható szakok, felvételi vizsga, többletpontok) elérhető a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon. Amennyiben valamely kérdésre nem talál választ a tájékoztatóban, írjon az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

50 éves a Kármán Tódor Kollégium

2016.11.07.

A Gépészmérnöki Kar kollégiumát 50 évvel ezelőtt adták át. A mellékelt dokumentum a kollégium félévszázados történetét foglalja össze.

Tájékoztató a mesterképzésekről és a felvételiről

2016.11.01.

A kar által gondozott mesterképzésekről és a felvételi eljárásról október 27-én tartott tájékoztató előadás prezentációja itt elérhető.

Tájékoztató a mesterképzésről és a felvételiről

2016.10.25.

Tisztelettel meghívjuk az érdeklődő végzős alapszakos hallgatókat a 2016. október 27-én (csütörtökön), 16:15 órai kezdettel a KF38 teremben tartandó, a mesterképzéssel és a mesterképzésbe történő felvételivel kapcsolatos tájékoztatónkra, ahol a képzési programokról, az alap- és mesterszakok közötti átjárhatóságról adunk részletes felvilágosítást. Mindezek mellett magáról a felvételi eljárásról, a felvételi pontszámok, többletpontok meghatározásáról is átfogó ismertetést adunk. A tájékoztatón lehetőség nyílik kérdések feltételére is.

Knorr-Bremse nyílt nap

2016.10.25.

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. és a BME Gépészmérnöki Kar november 16-án, szerdán 14:00 órakor együttműködési megállapodást ír alá, amelyhez kapcsolódóan a cég nyílt napot tart a kar hallgatói és oktatói számára. Az érdeklődők a gyárlátogatás során megtekinthetik a tervezés és gyártás folyamatát. A gyárlátogatás a limitált hely miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

PhD fórum

2016.10.19.

PhD fórumot tartunk az érdeklődő MSc hallgatók részére november 3-án, csütörtökön 16:15-kor a Kf.81-ben.

Emlékezés az 1956-os forradalomra

2016.10.18.

A Gépészmérnöki Kar az alábbi linkről letölthető összeállítással tiszteleg az 1956-os forradalom és szabadságharc műegyetemi hősei előtt. A felhasznált képanyag nagy részét Dr. Kovács László, a Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék Professor Emeritusa készítette fiatal oktatóként.

A világ legjobbjai között a Műegyetem Gépészmérnöki Kara

2016.10.11.

A National Taiwan University Ranking (NTU) legfrissebb, hétfőn megjelent listáján, egyetlen magyarországi mérnökkarként a BME Gépészmérnöki Kara a 258. helyen szerepel. A Ljubljanai Egyetemen és a BME Gépészmérnöki Karán kívül egyetlen szomszédunk műszaki egyeteme sem szerepel a 300-as listán, beleértve a bécsi, vagy a pozsonyi műegyetemet is. Ha egy kicsit távolabbra tekintünk sem cseh, sem olasz intézmény nem szerepel a listán. Sőt, a BME gépészmérnöki képzése olyan egyetemeket előz meg, mint a University of Pittsburgh, University of Edinburgh, University of Kaiserslautern, Trinity College Dublin stb. A szakterületi listák első 300 helyén Magyarországról a BME gépészmérnöki képzése mellett csupán a Semmelweis Egyetem orvos- és gyógyszerész, valamint az ELTE fizikus képzése kapott helyet. A teljes lista >>>

Ünnepélyes diplomaátadás

2016.09.14.

A Gépészmérnöki Kar 2016. október 7-én (pénteken) 11 órakor rendezi hagyományos ünnepélyes diplomaátadó ünnepségét a Központi épület Aulájában. A diplomát átvevő mérnök hölgyek és urak ezen ülésrend szerint szíveskedjenek helyet foglalni az Aulában.

Tanulmányi teljesítményértékelési terv

2016.09.02.

A Kari Tanulmányi Bizottság jóváhagyta az alapképzés szakok 2016/2017. tanév őszi félévére vonatkozó teljesítményértékelési tervét, amely a Tanszékeknek, illetve Hallgatóknak oldalunkon érhető el.

Tanévnyitó Ünnepség

2016.08.29.

Szeretettel várjuk elsőéves hallgatóinkat 2016. szeptember 1-én (csütörtökön) 10 órakor, az AudMax (K. épület földszint 51.) teremben tartandó Tanévnyitó Ünnepségre.

Babinszki Imre - ösztöndíj pályázat

2016.08.23.

A Gépészmérnök-képzésért Alapítvány a Gépészmérnöki Karral együttműködésben pályázatot ír ki a Karon tanulmányokat folytató hallgatók számára. Részletek a pályázati kiírásban>>>

Kitüntetés

2016.08.20.

Magas állami kitüntetésben részesült karunk két oktatója. Nemzetközi szinten is kiemelkedő oktató és kutató munkájukért az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapta Dr. Korondi Péter (MOGI), továbbá a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapta Dr. Kovács József Gábor (PT).

Mesterképzési szakok specializáció-választási eredményei

2016.08.11.

Közzétettük a mesterképzési szakok specializáció-választásának besorolási döntéseit, melyet a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon tekinthet meg. A döntések ellen 15 napon belül lehet fellebbezni. A Dékáni Hivatal e döntések alapján elvégezte a NEPTUN-ban szükséges mintatantervi hozzárendeléseket, így a tárgyfelvételnél már a megfelelő tantervi tantárgyakat is látni fogják.

Szakfordító és tolmácsképzések a BME-n

2016.08.04.

A BME Tolmács- és Fordítóképző Központja az alapdiplomával már rendelkezők számára többfajta szakfordító és tolmács szakirányú továbbképzési szakra hirdet felvételt. Részletek >>>

Felvételi eredmények - 2016. július

2016.07.27.

A hazai műszaki felsőoktatásban évtizedek óta vezető szerepet betöltő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és azon belül a Gépészmérnöki Kar felvételi eredményei ismét országosan kimagasló értékeket mutatnak. Ezek alapján a 2016/2017. tanév szeptemberétől 655 alap- és 168 mesterszakos hallgató kezdheti meg tanulmányait a Kar képzésein. Gratulálunk a kiváló eredményeket elért jelentkezőknek, egyben tanulmányaikhoz sok sikert kívánunk! További részletek >>>

Alapszakos specializációválasztási eredmények

2016.07.08.

A gépészmérnöki, energetikai mérnöki és mechatronikai mérnöki alapképzési szakok specializációválasztási eredményei (a besorolási döntések) a Specializáció-választás 2016 oldalon megtekinthetők.

Záróvizsgával együtt tartott felvételi elbeszélgetések eredményei (mesterszakok)

2016.07.05.

A Kar mesterképzési szakjaira jelentkezők részére a záróvizsgával együttesen megtartott felvételi elbeszélgetések részletes eredményei (pontszámai) a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon megtekinthetők.

Felvételi elbeszélgetések eredményei (mesterszakok)

2016.06.21.

A 2016. június 13-17. között, a Kar mesterképzési szakjaira jelentkezők részére megtartott felvételi elbeszélgetések részletes eredményei (pontszámai) a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon megtekinthetők.

Új Nemzeti Kiválóság Program

2016.06.08.

Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjpályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az ÚNKP ösztöndíj-pályázatai a magyarországi felsőoktatási intézmények alapképzésben, mesterképzésben részt vevő hallgatói (A-típus), ill. doktoranduszok, doktorjelöltek és 40 évnél fiatalabb posztdoktorok (B-típus) részére írták ki. Az elbírálásnál kiemelt szempont A-típusú pályázatok esetében a végzett TDK munka eredményessége, B-típusú pályázat esetében pedig a publikációs tevékenység. A pályázat KTH-s ÚNKP pályázati felület használati útmutatója itt található. A pályázat keretösszege A-típusú pályázat esetén 12-16 fő, B-típusú pályázat esetén 4-14 fő támogatását teszi lehetővé. Részletek>>>

Rajzi alkalmassági vizsgák eredményei - 2016A felvételi eljárás

2016.06.04.

A 2016. május 30-án, az ipari termék- formatervező mérnöki alapképzési, valamint az ipari terméktervező mérnöki mesterképzési szakra jelentkezőknek tartott rajzi alkalmassági vizsga eredményei itt megtekinthetők a Felvételizőknek>>Alapképzés, illetve a Felvételizőknek>>Mesterképzés oldalon. Az alkalmassági vizsgán elért eredményéről postai úton írásbeli határozatot kézbesítünk minden jelentkezőnek. Ezt a határozatot kell elektronikus formában a www.felvi.hu rendszerébe feltölteni. Az értékelt rajzok megtekintésére és az esetleges reklamációk ügyintézésére 2016. június 20-án 10-12 óra között a BME „R” épület I. emelet 114. teremben lesz lehetőség.

Szenátus ünnepi ülése

2016.05.29.

Május 28-án a Szenátus ünnepi ülésén Dr. Vajna Zoltán akadémikus, karunk korábbi dékánja, több évtizedes áldozatos munkájáért megkapta az egyetem legrangosabb oktatói kitüntetését, a József Nádor Emlékérmet. Az egyetem legrangosabb nem oktatóknak szóló kitüntetését Pergerné Zádorvölgyi Ilona kapta meg az oktatást segítő munkájáért. Az ünnepi ülésen karunk két munkatársa lett habilitált doktor (Dr. Imre Attila és Dr. Mészáros István), valamint 19 főt a Gépészeti Tudományokban avattak doktorrá.

Felvételi elbeszélgetések beosztása

2016.05.13.

A mesterképzési szakok 2016. évi általános felvételi eljárásához kapcsolódó felvételi elbeszélgetések részletes beosztása elérhető honlapunkon a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon a Felvételi elbeszélgetés részben, illetve közvetlenül ebben a dokumentumban.

IX. Nemzetközi Pneumobil verseny

2016.05.10.

Az Egerben megrendezett IX. Nemzetközi Pneumobil versenyen kiválóan szerepeltek karunk csapatai. A GT3 Tanszék támogatásával induló Műszakik Kanóc Team (Dr. Farkas Zsolt oktató, Ihász Dániel, Dienes Alpár, Szabados István, Horváth Máté hallgatók) az idén is elnyerték a verseny fődíját, az Év Pneumobilja címet. Részletek itt>>>

MTA Lendület Program

2016.05.02.

Dr. Insperger Tamás (Műszaki Mechanikai Tanszék), "Az emberi egyensúlyozás határainak kiterjesztése" című pályázatával elnyerte az MTA Lendület Program támogatását. A kutatási projekt célja az emberi egyensúlyozás biomechanikai modellezése, az idegrendszer által végzett szabályozási folyamat megértése és ezek alapján módszerek kidolgozása egyensúlyozási képességek javítására.

Rajzi alkalmassági vizsga

2016.04.25.

Az ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzési és az ipari terméktervező mérnöki mesterképzési szakon a felvétel feltétele, hogy a jelentkező eredményes (megfelelt minősítésű) rajzi alkalmassági vizsgával rendelkezzen. Az alkalmassági vizsgára – külön beosztás szerint – 2016. május 30-án délelőtt 9:00 és 12:00 órai kezdettel kerül sor. További tudnivalók és részletek a felvételizőknek szóló oldalakon: Felvételizőknek>>Alapképzés és Felvételizőknek>>Mesterképzés.

Specializációk közötti választás az alapszakokon - 2016

2016.04.10.

Felhívjuk a gépész-, energetikai és mechatronikai mérnöki alapképzési szakos hallgatóink figyelmét, hogy a specializációk közötti választási folyamat a Tájékoztató közzétételével elindult. A további részletes információkat a Képzések >> Alapképzés (BSc) >> Specializációválasztás 2016 lapon találja.

Pályázati felhívás - MVM Paks 2

2016.04.04.

Az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MVM Paks II. Zrt.) pályázatot hirdet 2016-ban diplomát szerző MSc hallgatók részére. Részmunkaidős munkavégzési lehetőség, azonnali munkakezdéssel

Az MVM Paks II. Zrt. pályázatot hirdet 2017-ben diplomát szerző MSc hallgatók részére, diplomaterv készítési céllal. Részletek a pályázati felhívásban.

Pályázati felhívás

2016.04.04.

A Gépészmérnöki Kar Dékáni Hivatala nyílt pályázatot hirdet egyéni és szakmai alkotók, illetve alkotóközösségek számára a Gépészmérnöki Kar által gondozott alap- és mesterképzési, valamint szakirányú továbbképzési szakok arculati elemeinek megtervezésére. A pályázat célja a szakok képzési profiljához illeszkedő, korszerű arculat kidolgozása. A pályázat beérkezési határideje: 2016. május 27. (péntek) 14:00 óra. További részletek a pályázati felhívásban.

Széchenyi-díj

2016.03.19.

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a köztársasági elnök Széchenyi-díjat adományozott Monostori László akadémikusnak, a BME Gépészmérnöki Kar Gyártástudomány és -technológia Tanszék egyetemi tanárának.

Ünnepélyes diplomaátadás

2016.03.02.

A Gépészmérnöki Kar 2016. március 18-án (pénteken) rendezi hagyományos ünnepélyes diplomaátadó ünnepségét a Központi épület Aulájában. Az örvendetesen nagy számú -- több mint 650 -- végzett és oklevélre jogosult mérnök két turnusban, az alábbiak szerinti megosztásban veheti át oklevelét:

10:00 órai kezdettel a gépészmérnöki mesterképzési és a gépészmérnöki alapképzési szakok végzettjei;

14:00 órai kezdettel az energetikai és a mechatronikai mérnöki alap- és mesterképzési, az ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzési, az ipari terméktervező mérnöki, a gépészeti modellező mérnöki, valamint az épületgépészeti és eljárástechnikai gépészmérnöki mesterképzési, továbbá a hagyományos (ötéves, egyetemi szintű) gépészmérnöki és ipari termék- és formatervező mérnöki, a nappali és levelező kiegészítő tagozatos gépészmérnöki és a főiskolai szintű gépészmérnöki szakok végzettjei.

Természetesen minden érintettnek névre szóló meghívót küldünk az ünnepséggel kapcsolatos tudni- és tennivalókról.

Az oklevelet átvevők a honlapon található ülésrendeknek megfelelően foglaljanak helyet (10:00 órai ülésrend, 14:00 órai ülésrend). A vendégek a földszinti és az első emeleti karzatról, valamint a Díszteremben kivetítőről követhetik nyomon az ünnepséget.

Tájékoztató a frissen felvett mesterszakos hallgatóknak

2016.02.09.

A 2016. évi keresztféléves felvételi eljárásban felvételt nyert mesterszakos hallgatóink részére 2016. február 9-én elhangzott tájékoztató írásos változata. További felvilágosítás a Dékáni Hivatal Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. jánál kérhető.

Számonkérések ütemezése a tavaszi félévben

2016.02.08.

A Kari Tanulmányi Bizottság a TVSZ által megadott eljárásrend keretében összeállította a tavaszi félév számonkéréseinek ütemezését az alap- és a mesterképzési szakokra. Az ütemterv ebben a dokumentumban érhető el közvetlenül, valamint a Tanszékeknek és a Hallgatóknak menüben.

Tájékoztató a frissen felvett mesterszakos hallgatóknak

2016.02.03.

A 2016. évi keresztféléves felvételi eljárásban felvételt nyert mesterszakos hallgatóink részére 2016. február 9-én 13:00 órai kezdettel a KF51 (Aud.Max.) teremben átfogó tájékoztatást tartunk a mesterképzések sajátosságairól, a tantervekről, képzésszervezési tudnivalókról, felvezető tantárgyakról és más hasznos tudnivalókról.

Felvételizők figyelmébe

2016.02.03.

A február 15-én véget érő felvételi jelentkezési időszak kapcsán felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a Gépészmérnöki Kar alap- és mesterképzéseire -- a várható magas ponthatárok miatt -- csak akkor kerülhetnek be, ha azt első helyen jelölik meg. Alapképzési szakjainkról bővebben itt (Felvételizőknek), illetve itt (Alapképzések) és itt (Mesterképzések) tájékozódhat.

Mesterképzési szakok specializáció-választási eredményei

2016.01.26.

Közzétettük a mesterképzési szakok specializáció-választásának besorolási döntéseit, melyet a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon tekinthet meg. A döntések ellen 15 napon belül lehet fellebbezni. A Dékáni Hivatal e döntések alapján elvégzi a NEPTUN-ban szükséges mintatantervi hozzárendeléseket, így a január 29-én induló tárgyfelvételnél már a megfelelő tantervi tantárgyakat is látni fogják.

MSc felvételi eredmények, specializáció-választás

2016.01.11.

Közzétettük a 2016. január 4-6. között a záróvizsgával együttesen tartott felvételi elbeszélgetések eredményeit, melyet a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon tekinthetnek meg. Ugyanitt érhetők el a 2015. december 14-17. között tartott felvételi elbeszélgetések eredményei, valamint az aktuális Specializáció-választási Tájékoztató.

MTA doktori címek

2016.01.08.

Nyolc műegyetemi kutató szerzett 2015-ben MTA doktora címet, amelyből négy Gépészkari munkatárs. Részletek>>>

Békés, Boldog Ünnepeket!

2015.12.16.

KARUNK MINDEN MUNKATÁRSÁNAK ÉS HALLGATÓJÁNAK BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

Prima díj

2015.12.11.

Prima díjas lett a Magyar Tudomány kategóriában Dr. Stépán Gábor Széchenyi-díjas akadémikus a Műszaki Mechanikai Tanszék vezetője, karunk korábbi dékánja.

Felvételi elbeszélgetések beosztása

2015.12.04.

A mesterképzési szakok 2016. évi keresztféléves felvételi eljárásához kapcsolódó felvételi elbeszélgetések részletes beosztása elérhető honlapunkon a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon a Felvételi elbeszélgetés részben, illetve közvetlenül ebben a dokumentumban.

Acatech

2015.11.30.

Az acatech (Deutsche Akademie der Technikwissenschaften, National Academy of Science and Engineering) novemberi közgyűlése tagjává választotta Dr. Monostori László akadémikust, a Gyártástudomány és -technológia tanszék professzorát.

Kitüntetés

2015.11.20.

Az American Society of Mechanical Engineers egyik legrangosabb díjával tüntették ki Stépán Gábor akadémikust, a Gépészmérnöki Kar Műszaki Mechanikai Tanszék vezetőjét, a Kar korábbi dékánját, aki az idei Prima Primissima díj Magyar Tudomány kategóriájának egyik jelöltje. Szavazni december 3-ig lehet.

TDK konferencia

2015.11.17.

A 2015. évi TDK Konferencia időpontja 2015. november 17. (Konferencia kiadványa az alábbi linken érhető el.)

Diplomaátadás

2015.11.10.

2015. október 9-én 330 diplomát adtunk át

Nyílt nap a Gépészmérnöki Karon

2015.11.03.

A Gépészmérnöki Kar 2015. november 27-én Nyílt Napot tart a középiskolások számára. A részletes program a helyszínen, a K. épület aulájában a Gépész-standon lesz elérhető.

Mesterképzésekre jelentkezők figyelmébe

2015.11.01.

Frissítettük és kiegészítettük a 2016. évi keresztféléves felvételi eljárás kari mesterképzésekre vonatkozó tájékoztatóját és a kapcsolódó dokumentumokat. Elérhető: Felvételizőknek >> Mesterképzés

Tájékoztató az MSc képzésről és a felvételiről

2015.10.25.

Az október 19-én tartott, az MSc képzésekről és felvételi eljárásról szóló tájékoztató írásos anyaga itt elérhető.

MSc felvételi tájékoztató

2015.10.15.

Tisztelettel meghívjuk az érdeklődő végzős alapszakos hallgatókat a 2015. október 19-én (hétfőn), 18:00 órai kezdettel a KF51 (AudMax) teremben tartandó, a mesterképzéssel és a mesterképzésbe történő felvételivel kapcsolatos tájékoztatónkra, ahol az új képzési programokról, az alap- és mesterszakok közötti átjárhatóságról adunk részletes felvilágosítást. Mindezek mellett magáról a felvételi eljárásról, a felvételi pontszámok, többletpontok meghatározásáról is átfogó ismertetést adunk. A tájékoztatón lehetőség nyílik kérdések feltételére is.

BME legjobb oktatója

2015.10.06.

A 2014/2015 tanév tavaszi félévében a BME legjobb oktatója a Gépészmérnöki Kar Áramlástan Tanszékének adjunktusa, Dr. Istók Balázs lett.

Új egyetemi tanári kinevezés a Gépészmérnöki Karon

2015.09.29.

Karunk oktatója, Dr. Kiss Rita egyetemi tanári kinevezést kapott a köztársasági elnöktől.

Ünnepélyes diplomaátadás

2015.09.17.

A Gépészmérnöki Kar 2015. október 9-én (pénteken) 11 órakor rendezi hagyományos ünnepélyes diplomaátadó ünnepségét a Központi épület Aulájában. A diplomát átvevő mérnök hölgyek és urak ezen ülésrend szerint szíveskedjenek helyet foglalni az Aulában.

Elhunyt Dr. Büki Gergely

2015.09.12.

Életének 84. évében, 2015. szeptember 12-én elhunyt Dr. Büki Gergely nyugalmazott egyetemi tanár, a Kar volt tudományos és nemzetközi dékánhelyettese. Büki Gergely egész pályafutása a Budapesti Műszaki Egyetemhez kötődött. Az 1960-as években a Hőerőművek tanszék tanszékvezető-helyettese, az 1977-1992 közötti időszakban a Hő- és Rendszertechnikai Intézet igazgatóhelyettese, majd 1992-1996 között az Energetika Tanszék alapító vezetője, 1988-1991 között a Kar tudományos és nemzetközi dékánhelyettese. Tudományos munkássága az energetika minden területét átfogta, melynek magas szintű műveléséért a Magyar Gépészmérnökért, Gruber Díj kitüntetést 2010-ben, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést 2011-ben kapta meg.

Tanévnyitó

2015.09.04.

A BME központi tanévnyitó ünnepsége után a Gépészmérnöki Kar tanévnyitó ünnepségével megkezdődött a 2015/16. tanév. A Gépészmérnöki Karon 717 új alapképzéses hallgató kezdi meg tanulmányait a kar négy alapszakán: gépészmérnöki, mechatronikai mérnöki, energetikai mérnöki, ipari termék- és formatervező mérnök.

Kitüntetés

2015.08.25.

Kiemelkedő oktató és kutató munkájáért az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést kapta a Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék két oktatója, Dr. Kullmann László c. egyetemi tanár és Dr. Hős Csaba egyetemi docens.

Kitüntetés

2015.08.22.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést kapta Dr. Szalay Tibor a Gyártástudomány és -technológia Tanszék vezetője kiemelkedő kutatási, oktatási és kutatás szervezési munkájáért.

Felvételi eredmények - 2015. július

2015.07.26.

A hazai műszaki felsőoktatásban hosszú ideje vezető szerepet betöltő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és azon belül a Gépészmérnöki Kar felvételi eredményei ismét kimagasló értékeket mutatnak. Ezek alapján a 2015/2016. tanév szeptemberétől 711 alap- és 122 mesterszakos hallgató kezdheti meg tanulmányait a Kar képzésein. Gratulálunk a kiváló eredményeket elért jelentkezőknek, egyben tanulmányaikhoz sok sikert kívánunk! További részletek >>>

Elismerés

2015.07.15.

A Gépészmérnöki Kar elismerését vette át a Kanadából hazalátogató 96 éves Babinszki Imre, aki az elmúlt 5 évben 10 millió forinttal támogatta a Kar hallgatóit.

Specializáció-választási eredmények - alapképzési szakok

2015.07.06.

Az alapképzési szakok 2015. évi specializáció választásának eredményei a Specializáció-választás 2015 oldalon elérhetők. A besorolási döntés ellen 2015. július 14. 23:59-ig lehet fellebbezést benyújtani a 999 számú NEPTUN kérvényen keresztül. Azok a hallgatók, akik egyik választott specializációjukra sem nyertek felvételt, rendkívüli eljárásban, az előírt feltételeknek történő megfelelés esetén választhatnak.

Miniszteri kitüntetés

2015.07.03.

Magyar Felsőoktatásért emlékplakettet adományozott az Emberi Erőforrások Minisztere több évtizedes kimagasló oktatási tevékenységéért Dr. Mátyási Gyula címzetes egyetemi tanár úrnak, melyet az ünnepi Kari Tanácson vehetett át.

Gépészkari kitüntetések

2015.06.17.

GPK életmű-díjat kapott az Ünnepi Kari Tanácson:

 • Dr. Horváth Mátyás professor emeritus kiemelkedő oktató, kutató és iskolateremtő munkájáért, a nemzetközi színvonalú gépgyártástechnológia oktatás magyarországi meghonosításáért.
 • Dr. Kozma Mihály professor emeritus a Gépészmérnöki Karon az elmúlt 50 évben végzett kiemelkedő oktatói-kutatói és közéleti munkájáért. Fáradhatatlan tanszékvezetői, dékánhelyettesi és alapítvány titkári tevékenységéért.
 • Dr. Marosfalvi János címzetes egyetemi tanár a Gépészmérnöki Karon végzett több évtizedes kiemelkedő oktatói-kutatói- valamint oktatásszervezői és közéleti munkájáért. Az ipari termék- és formatervező szak magyarországi meghonosításáért.

Magyar Gépészmérnökért Vörös Imre díjban részesült Dr. Váradi Károly egyetemi tanár a géptervezés és a szerkezetanalízis oktatása és kutatása területén elért kiemelkedő eredményeiért, valamint vezetőként végzett munkájáért.


Magyar Gépészmérnökért Gruber József díjban részesült Dr. Gróf Gyula egyetemi docens az energetikai oktatás és kutatás egységének előmozdításáért, továbbá hazai és nemzetközi szervezetekben hosszú ideje végzett eredményes kutatói és szervezői tevékenységért.

Miniszteri kitüntetés

2015.06.11.

Kiemelkedő oktatási és oktatásszervezői munkájáért Apáczai Csere János-díjban részesült Dr. Bihari Péter dékánhelyettes. A díjat a múlt héten Balogh Zoltán miniszter (EMMI) adta át.

Miniszteri kitüntetés

2015.06.11.

Kiemelkedő nemzetközi szintű iskolateremtő oktatási tevékenységéért Szent-Györgyi Albert-díjban részesült Dr. Stépán Gábor egyetemi tanár. A díjat a múlt héten Balogh Zoltán miniszter (EMMI) adta át.

Rajzi alkalmassági vizsga eredményei

2015.06.05.

A 2015. május 28-án, az ipari termék- és formatervező mérnöki alap- és mesterszakokra jelentkezők rajzi alkalmassági vizsgájának eredménye a Felvételizőknek>>Alapképzés és a Felvételizőknek>>Mesterképzés oldalon elérhető. Az eredményekről minden jelentkező postai úton is értesítést kap.

Szenátus ünnepi ülése

2015.06.03.

Május 30-án a Szenátus ünnepi ülésén Dr. Ginsztler János több évtizedes iskolateremtő oktató-kutató munkájáért megkapta az egyetem legrangosabb oktatói kitüntetését, a József Nádor Emlékérmet. Az egyetem legrangosabb nem oktatóknak szóló kitüntetését Miklós Vilmosné kapta meg áldozatos munkájáért. Az ünnepi ülésen 20 főt a Gépészeti Tudományokban avattak doktorrá. Részletek>>>

Nemzetközi pneumobil verseny

2015.05.19.

Az Egerben megrendezett nemzetközi pneumobil versenyen ismét kiválóan szerepeltek karunk csapatai. A GT3 Tanszék támogatásával induló Műszakik Pneumobil Team (Dr. Farkas Zsolt oktató, Ihász Dániel, Dienes Alpár, Szabados István, Horváth Máté hallgatók) a kvalifikációs futamon, az időmérőn, a gyorsulási futamon és a távolsági futamon is első helyen végzett elnyerve ezzel a verseny fődíját, az Év Pneumobilja címet. A versenyen a Senior csapataink (MOGI és GT3) is kiválóan szerepeltek.

MSc felvételi elbeszélgetések beosztása

2015.05.15.

A mesterképzési szakok 2015. évi általános felvételi eljárásához kapcsolódó felvételi elbeszélgetések részletes beosztása elérhető honlapunkon a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon a Felvételi elbeszélgetés részben, illetve közvetlenül ebben a dokumentumban.

Emléknap

2015.05.13.

Karunk korábbi dékánjának, Strommer Gyula professzor születésének 95. és halálának 20. évfordulója alkalmából május 22-én, pénteken Strommer Gyula Emléknap lesz. Részletes program>>>

Rajzi alkalmassági vizsga

2015.04.23.

Az ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzési és az ipari terméktervező mérnöki mesterképzési szakon a felvétel feltétele, hogy a jelentkező eredményes (megfelelt minősítésű) rajzi alkalmassági vizsgával rendelkezzen. Az alkalmassági vizsgára – külön beosztás szerint – 2015. május 28-án délelőtt 9:00 és délután 14:00 órai kezdettel kerül sor. További tudnivalók és részletek a felvételizőknek szóló oldalakon: Felvételizőknek>>Alapképzés és Felvételizőknek>>Mesterképzés.

Meggyőzték a felsőoktatási államtitkárt

2015.04.22.

Április 20-án terméktervező szakmai fórum volt a zsúfolásig megtelt Aud.Max-ban. Az itt elhangzott szakmai érvek és bemutatók meggyőzték a felsőoktatási államtitkárságot a képzés létjogosultságáról. A képzés szerkezete a következő hónapokban úgy fog átalakulni, hogy az még piacképesebb, elit diplomát fog adni, amelyre várjuk a legtehetségesebb diákok jelentkezését. Részletek>>>

A 37. Országos Hajós György matematika verseny ereményei

2015.04.16.

A 37. Országos Hajós György matematika versenyen karunk hallgatói a tavalyi csapat és egyéni első díj után, idén a Zsiros Ádám, Kacz Dániel, Tóth Zsófia és Hajas Tamás összetételű csapattal a 4. helyen végeztek (29 csapatból), míg egyéniben Zsiros Ádám a 3. helyet szerezte meg a 105 indulóból.

Specializációk közötti választás az alapszakokon - 2015

2015.04.06.

Felhívjuk a gépész-, energetikai és mechatronikai mérnöki alapképzési szakos hallgatóink figyelmét, hogy a specializációk közötti választási folyamat a Tájékoztató közzétételével elindult. A további részletes információkat a Képzések >> Alapképzés (BSc) >> Specializáció-választás 2015 lapon találja.

OTDK

2015.04.01.

Kiválóan szerepeltek hallgatóink a XXXII. OTDK Műszaki Szekciójában, melyet március 25-27. között rendezték az Óbudai Egyetemen. Az 55 tagozat közül 30-ban indult 103 hallgató összesen 78 előadást tartott. Ezek közül 14 első, 10 második, 10 harmadik és 13 különdíjat nyert. Mindez azt jelenti, hogy a díjak 17%-át, ezen belül az I. díjak 25%-át a GPK hallgatói kapták.

Közlemény

2015.03.27.

A Gépészmérnöki Kar Dékáni Hivatala a felújítás alatt a K.II.86-ba költözött.

Kitüntetés

2015.03.17.

A Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést kapta Dr. Gróf Gyula az Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék vezetője több évtizedes, az energetikai oktatás és kutatás terén elért kiemelkedő eredményeiért.

BME GPK - TUW FMB Workshop

2015.03.05.

Február 26-án került sor az első BME GPK - TUW FMB Workshopra, melyen a budapesti és bécsi műegyetemek gépészmérnöki karai mutatkoztak be egymásnak. A Bécsből érkezett dékán és három professzor mellett a Gépészmérnöki Kar kari vezetése és tanszékvezetői vettek részt az eseményen. Az oktatási és kutatási tevékenységek ismertetésén kívül sor került a társtanszékek képviselőjével való közvetlen megbeszélésre, valamint a jövőbeni együttműködési lehetőségek egyeztetésére is.

Ünnepélyes diplomaátadás

2015.02.18.

A Gépészmérnöki Kar 2015. március 27-én (pénteken) rendezi hagyományos ünnepélyes diplomaátadó ünnepségét a Központi épület Aulájában. Az örvendetesen nagy számú -- több mint 600 --  végzett és oklevélre jogosult mérnök két turnusban, az alábbiak szerinti megosztásban veheti át oklevelét:

10:00 órai kezdettel a gépészmérnöki mesterképzési (MSc), a gépészmérnöki alapképzési (BSc), a nappali tagozatos ötéves okleveles gépészmérnök képzési, az ötéves ipari terméktervező mérnöki, a kiegészítő (levelező tagozatos) okleveles  gépészmérnök-képzési és a gépészmérnöki főiskolai szakok, valamint a szakirányú továbbképzési (hegesztő technológus, energiatermelési) szakok végzettjei;

14:00 órai kezdettel a mechatronikai mérnöki mesterképzési, az energetikai mérnöki mesterképzési, az ipari terméktervező mérnöki mesterképzési, az épületgépészeti és eljárástechnikai gépészmérnök mesterképzési, a gépészeti modellezés mesterképzési, továbbá a mechatronikai mérnöki alapképzési, az energetikai mérnöki alapképzési, az ipari termék- és formatervezői mérnöki alapképzési és a zalaegerszegi telephelyű mechatronikai mérnöki alapképzési szakok végzettjei.

Természetesen minden érintettnek névre szóló meghívót küldünk az ünnepséggel kapcsolatos tudni- és tennivalókról.

Élen a BME Gépészmérnöki Kar

2015.01.28.

A Heti Válasz és HVG folyóiratok immár hagyományos felsőoktatási intézményi rangsorában a BME Gépészmérnöki Kar továbbra is az első, vagy a legjobbak között van. A Heti Válasz rangsorában mind a műszaki, mind pedig azon belül a gépészmérnöki karok versenyében toronymagasan az első helyen áll. A HVG által készített többféle szempontú rangsorokban a Karunk, ill. a BME az első, ill. második helyen, vagy a legjobb 20% között található.

Számonkérések ütemezése a tavaszi félévben

2015.01.22.

A Kari Tanulmányi Bizottság a TVSZ által megadott eljárásrend keretében összeállította a tavaszi félév számonkéréseinek ütemezését az alapképzési szakokra. Az ütemterv ebben a dokumentumban érhető el közvetlenül, valamint a Tanszékeknek és a Hallgatóknak menüben.

Gábor Dénes-díj

2015.01.05.

Gábor Dénes-díjat kapott Dr. Karger-Kocsis József, a Polimertechnika Tanszék világhírű professzora. Részletek>>>

Békés, Boldog Ünnepeket!

2014.12.14.

BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK KARUNK MINDEN MUNKATÁRSÁNAK ÉS HALLGATÓJÁNAK!

Felvételi elbeszélgetések beosztása

2014.12.05.

A mesterképzési szakok 2015. évi keresztféléves felvételi eljárásához kapcsolódó felvételi elbeszélgetések részletes beosztása elérhető honlapunkon a Felvételizőknek >> Mesterképzés oldalon a Felvételi elbeszélgetés részben, illetve közvetlenül ebben a dokumentumban.

Nyílt Nap - 2014

2014.12.02.

A Gépészmérnöki Kar Nyílt Napi tájékoztató előadásán vetített prezentáció elérhető honlapunkon is a Felvételizőknek >> Nyílt Nap oldalon, valamint közvetlenül ebben a dokumentumban.

Nyílt nap a Gépészmérnöki Karon

2014.11.12.

A Gépészmérnöki Kar 2014. november 21-én Nyílt Napot tart a középiskolások számára. A részletes program a helyszínen, a K. épület aulájában a Gépész-standon.

Diplomaátadó

2014.11.04.

A 2014. október 10-i Diplomaátadó ünnepségen készült fényképek felkerültek a honlapra.

Mesterképzésekre jelentkezők figyelmébe

2014.11.03.

Frissítettük és kiegészítettük a 2015. évi keresztféléves felvételi eljárás kari mesterképzésekre vonatkozó tájékoztatóját és a kapcsolódó dokumentumokat. Elérhető: Felvételizőknek >> Mesterképzés

Diplomadíj-pályázat

2014.10.27.

Karunk hallgatója Szipka Károly díjazott tett az "Ujvári János" diplomadíj-pályázaton.

MSc felvételi tájékoztató

2014.10.20.

Tisztelettel meghívjuk az érdeklődő végzős alapszakos hallgatókat a 2014. október 28-án, 16:30 órai kezdettel a KF38 teremben tartandó, a mesterképzéssel és a mesterképzésbe történő felvételivel kapcsolatos tájékoztatónkra, ahol az új képzési programokról, az alap- és mesterszakok közötti átjárhatóságról adunk részletes felvilágosítást. Mindezek mellett magáról a felvételi eljárásról, a felvételi pontszámok, többletpontok meghatározásáról is átfogó ismertetést adunk. A tájékoztatón lehetőség nyílik kérdések feltételére is.

Ösztöndíjak

2014.10.12.

Karunkon 2014-ben Köztársasági ösztöndíjban 43 hallgató, Babinszki ösztöndíjban 4 hallgató részesült.

Új egyetemi tanáraink a Gépészmérnöki Karon

2014.09.30.

Karunk két oktatóját - Dr. Szabó Péter Jánost és Dr. Vad Jánost - egyetemi tanárnak nevezte ki a köztársasági elnök.

Diplomaátadó ünnepség

2014.09.10.

A Gépészmérnöki Kar 2014. október 10-én 11 órakor rendezi hagyományos ünnepélyes diplomaátadó ünnepségét a Központi épület Aulájában.

Pneumobil Gálafutam

2014.09.08.

A BME Gépészmérnöki Kar Pneumobil csapatai Kecskeméten sem találtak legyőzőre.

Augusztus 20-i kitüntetés

2014.08.20.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából, kiemelkedő színvonalú szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Dr. Ábrahám György egyetemi tanár.

Gólyaoldal a frissen felvett BSc hallgatók számára

2014.07.28.

A Gépészkari Hallgatói Képviselet (GHK) Gólyaoldalán minden fontos információ és határidő elérhető az egyetemi tanulmányok megkezdéséhez. Ezen az oldalon bővebb információ található a kollégiumi jelentkezésről, a szociális támogatás igényléséről és a gólyatáborról is.

A Gólyaoldal címe: http://ghk.ktk.bme.hu/golya


Felmerülő kérdések, problémák esetén a GHK várja a megkereséseket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen, vagy hétköznapokon 16:00-20:00 között a +36-30/954-8874-es telefonszámon is.

Felvételi eredmények – 2014. július

2014.07.28.

A hazai műszaki felsőoktatásban vezető szerepet betöltő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és azon belül a Gépészmérnöki Kar felvételi eredményei ismét kimagasló értékeket mutatnak. Ezek alapján a 2014/2015. tanév szeptemberétől 736 alap- és 152 mesterszakos hallgató kezdheti meg tanulmányait a Kar képzésein. További részletek >>>

Specializáció-választási eredmények - alapképzési szakok

2014.07.04.

Az alapképzési szakok 2014. évi specializáció választásának eredményei a Specializáció-választás 2014 oldalon elérhetők. A besorolási döntés ellen 2014. július 12. 23:59-ig lehet fellebbezést benyújtani a 999 számú NEPTUN kérvényen keresztül. Azok a hallgatók, akik egyik választott specializációjukra sem nyertek felvételt, rendkívüli eljárásban, az előírt feltételeknek történő megfelelés esetén választhatnak.

Szakirányválasztás a mesterképzésekben

2014.06.22.

A 2014. évi általános felvételi eljárásban a Kar mesterképzési szakjaira felvételizők szakirány (specializáció) választásának könnyebbé és megalapozottabbá tételéhez kiadásra került a mesterképzési szakok specializációinak részletes leírását tartalmazó Tájékoztatónk. További részletek: Felvételizőknek >> Mesterképzés.

A BME Gépészmérnöki Kar kitüntetettjei

2014.06.16.

A Gépészmérnöki Kar tanévzáró ünnepi Kari Tanács ülésén a Kar legmagasabb kitüntetéseit Dr. Artinger István professor emeritus (GPK Életműdíj), Dr. Ábrahám György egyetemi tanár (Magyar Gépészmérnökért Muttnyánszky-díj) és Dr. Mátyási Gyula c. egyetemi tanár (Magyar Gépészmérnökért Gillemot-díj) kapták.

 

Rajzi alkalmassági vizsga eredményei

2014.06.10.

Az ipari terméktervező alap- és mesterképzési szakra jelentkezők által 2014. május 29-én tartott rajzi alkalmassági vizsga eredményei a Felvételizőknek>>Alapképzés, ill. a Felvételizőknek>>Mesterképzés oldalakon elérhetők.

Miniszteri kitüntetések

2014.06.03.

Sok évtizedes oktató munkájáért miniszteri kitüntetést kapott a Gépészmérnöki Kar két oktatója. Szent-Györgyi Albert-díjat kapott Dr. Lajos Tamás az Áramlástan Tanszék professzora, míg Apáczai Csere János-díjat kapott Dr. Dévényi László az Anyagtudomány és Technológia Tanszék docense. Részletek>>>

A BME Gépészmérnöki Kar csapatainak győzelme a 2014-es egri Pneumobil versenyen

2014.05.22.

Az idei évben immáron 7. alkalommal került megrendezésre az egri Érsekkertben a pneumobilok nemzetközi versenye. A versenyen 6 ország 24 egyeteméről 50 csapat nevezett, melyből járművével ténylegesen 43 csapat állt rajthoz. A Gépészmérnöki Kar csapatainak eredményei>>>

 

MSc felvételi beszélgetések

2014.05.16.

A Kar mesterképzési szakjaira az általános felvételi eljárásban jelentkezést benyújtó külső intézményben, ill. korábban végzett felvételizők számára a felvételi elbeszélgetéseket 2014. június 16-17. között tartjuk. Ezzel kapcsolatos részletes tájékoztatónkat és a jelentkezők beosztását a Felvételizőknek>>Mesterképzés oldalon találja meg.

MSc diplomamunka pályázati felhívás

2014.05.08.

A Magyar Mérnöki Kamara Gépészeti Tagozata (MMK-GT) diplomamunka pályázatot hirdet kiemelkedően magas színvonalú, gépészeti témájú MSc diplomatervek elismerésére, magyar állampolgárságú, műszaki egyetemi szakon 2014 téli és nyári szemeszterekben végzett hallgatók részére.

Pályázati felhívás doktoranduszok és végzős hallgatók részére

2014.05.08.

A BME mellett működő Pro Progressio Alapítvány egy éves ösztöndíjpályázatot hirdet a fokozatszerzéshez közel álló, végzős doktoranduszok számára (részletek), valamint egyszeri díjjal járó pályázati lehetőséget innovatív szakdolgozatok és diplomatervek elismerésére (részletek).

Pro Progressio Innovációs Díj pályázat

2014.05.06.

A Műegyetem mellett működő Pro Progressio Alapítvány a BME Rektorával közösen - a hazai vállalatok adományai révén - támogatandó a tehetséggondozást és az innovációs tevékenységet, Innovációs Díj pályázatot hirdet meg. A pályázati kiírás részletei a Pro Progressio alapítvány honlapján elérhetők.

Rajzi alkalmassági vizsga

2014.04.28.

Az ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzési és az ipari terméktervező mérnöki mesterképzési szakon a felvétel feltétele, hogy a jelentkező eredményes (megfelelt minősítésű) rajzi alkalmassági vizsgával rendelkezzen. Az alkalmassági vizsgára – külön beosztás szerint – 2014. május 29-én délelőtt 9:00 és délután 14:00 órai kezdettel kerül sor. További tudnivalók és részletek a felvételizőknek szóló oldalakon: Felvételizőknek>>Alapképzés és Felvételizőknek>>Mesterképzés.

Diplomaátadó

2014.04.23.

A 2014. március 28-i Diplomaátadón készült fényképek

Specializációk közötti választás az alapszakokon - 2014

2014.03.26.

Felhívjuk a gépész-, energetikai és mechatronikai mérnöki alapképzési szakos hallgatóink figyelmét, hogy a specializációk közötti választási folyamat a Tájékoztató közzétételével elindult. A további részletes információkat a Specializáció-választás 2014 lapon találja.

Március 15-i kitüntetések

2014.03.18.

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Gépészmérnöki Kar négy oktatója részesült állami kitüntetésben kimagasló szakmai és oktatói munkájáért: Dr. Penninger Antal - Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Dr. Váradi Károly - Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Dr. Dévényi László - Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Dr. Mátyási Gyula - Magyar Ezüst Érdemkereszt.

Mérnöki etika: az értékek tisztelete

2014.03.02.

Dr. Beran Ferenc a PPKE Hittudományi Kar, Erkölcsteológiai Tanszékének docense "Mérnöki etika: az értékek tisztelete" címmel tart előadást március 13-án, csütörtökön 16:15 órakor az Aud. Max-ban. Az előadó a karunkon végzett okleveles gépészmérnök, korábban mérnökként dolgozó, majd a papi hivatást választó egyetemi oktató.

Diplomaátadó ünnepség

2014.03.01.

A Gépészmérnöki Kar 2014. március 28-án rendezi hagyományos ünnepélyes diplomaátadó ünnepségét a Központi épület Aulájában. Az örvendetesen nagy számú végzett és oklevélre jogosult mérnök két turnusban, az alábbiak szerinti megosztásban veheti át oklevelét:

10:00 órai kezdettel a gépészmérnöki mesterképzési (MSc), a gépészmérnöki alapképzési (BSc), a nappali tagozatos ötéves okleveles gépészmérnök képzési és a kiegészítő (levelező tagozatos) okleveles  gépészmérnök-képzési szakok végzettjei;

14:00 órai kezdettel a mechatronikai mérnöki mesterképzési, az energetikai mérnöki mesterképzési, az ipari terméktervező mérnöki mesterképzési, az épületgépészeti és eljárástechnikai gépészmérnök mesterképzési, a gépészeti modellezés mesterképzési, a mechatronikai mérnöki alapképzési, az energetikai mérnöki alapképzési, az ipari termék- és formatervezői alapképzési, a zalaegerszegi telephelyű mechatronikai mérnöki alapképzési, az ötéves okleves energetikai mérnöki, a gépészmérnöki főiskolai és az energetikai főiskolai szakok végzettjei.

Mesterképzésekre jelentkezők figyelmébe

2014.02.10.

Frissítettük és kiegészítettük a 2014. évi általános felvételi eljárás kari mesterképzésekre vonatkozó tájékoztatóját és a kapcsolódó dokumentumokat, melyeket itt tekinthet meg >>>

BUDAPEST ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM

2014.02.05.

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala a BUDAPEST ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM keretében pályázatot hirdet. Részletek >>>

Felvételizők figyelmébe

2014.01.16.

A február 15-én véget érő felvételi jelentkezési időszak kapcsán felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a Gépészmérnöki Kar alap- és mesterképzéseire -- a várható magas ponthatárok miatt -- csak akkor kerülhetnek be, ha azt első helyen jelölik meg. A mesterképzések iránt érdeklődő jelentkezők a felvi.hu honlapon látható, alacsonynak tűnő állami ösztöndíjas keretszámok ellenére is jelentkezzenek bátran a meghirdetett képzésekre. Nagy számú jelentkező esetén valószínűleg bővíthetők lesznek a keretek. Alapképzési szakjainkról bővebben itt (felvételizőknek) és itt (felvételizőknek - alapképzés), mesterszakjainkról pedig itt (felvételizőknek - mesterképzés) tájékozódhat.

Békés, Boldog Ünnepeket!

2013.12.18.

BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK KARUNK MINDEN DOLGOZÓJÁNAK ÉS HALLGATÓJÁNAK!

Junior Príma Díj

2013.11.20.

Junior Prima Díjat kapott Dr. Orbulov Imre a Magyar Tudomány Kategóriában. A Gépészmérnöki Kar dékánhelyettese a fémmátrixú kompozitok és fémhabok fejlesztése területén elért kimagasló eredményeiért vehette át a díjat az MTA elnökétől.

Nyílt nap a Gépészmérnöki Karon

2013.11.20.

A Gépészmérnöki Kar 2013. november 22-én Nyílt Napot tart a középiskolások számára. Részletes program és tájékoztató>>>

Mesterképzés tájékoztató

2013.11.05.

GPK Mesterképzés - 2014K tájékoztató

MSc felvételi tájékoztató

2013.10.28.

2013. október 30-án (szerdán) 16:15 órai kezdettel a KF51 (AudMax) teremben tájékoztatót tartunk a mesterképzésbe történő felvételi eljárásról és ehhez kapcsolódóan a mesterképzések átalakításáról.

Ösztöndíjak

2013.10.16.

Köztársasági ösztöndíjat kapott 2013-ban 40 hallgató, Babinszki ösztöndjban részesült 2013-ban 5 hallgató.

Hallgatói sikerek a Matematika szintfelmérőn

2013.10.08.

A Gépészmérnöki Kar elsőéves alapszakos hallgatói ebben az évben is sikeresen teljesítették a 0. matematikai zárthelyi jelentette kihívást. Az elsőévesek minden más kar hallgatóit meghaladó, 96%-os arányban vettek részt e megmérettetésen. A karok összehasonlításában 71%-os átlagos sikerességgel a második helyen végeztek hallgatóink. A 19 alapszak közötti ranglistát a mechatronikai mérnök hallgatók vezetik 93%-os sikerességi aránnyal, második helyen az energetikai mérnök hallgatók állnak 85%-kal, a gépész hallgatóké a 7. hely 63%-kal, a terméktervezőké pedig a 10. hely 53%-kal. Az egyetemi szintű átlagos sikeresség 51,4%.

Diploma átadás

2013.09.23.

Október 11-én, pénteken 11 órakor lesz a diploma átadási ünnepség a K épület aulájában.

Pneumobil Gálafutam

2013.09.07.

Az Óbudai Egyetem által szervezett, a Közlekedési Múzeumnál 2013. szeptember 7-én megtartott Pneumobil Gálafutamon a 25 fős nemzetközi mezőnyben induló két BME Gépészkari csapat megszerezte az első két helyet. A 2. helyen a GT3 Tsz. által támogatott "Műszakik" csapat, az 1. helyen a MOGI Tsz. "Kakukktojás" csapata végzett.

A 2013/2014. tanév időbeosztása

2013.09.02.

Elérhető a 2013/2014. tanév időbeosztása

Évnyitó és beiratkozás

2013.08.27.

A 2013/2014. tanév ünnepélyes tanévnyitója 2013. szeptember 2-án 10-órakor lesz.

Az alapképzési szakok hallgatóit az Aud. Max. (KF51) teremben várjuk. A központi rendezvény után, 11:20 kezdettel Kari tájékoztatót tartunk az Aud. Max. (KF51) teremben.
A beiratkozásra 14:00 órai kezdettel, a korábban kiküldött tájékoztató szerint kerül sor.

A mesterképzési szakokra felvett hallgatóink részére szeptember 5-én 13:00 órai kezdettel (a beiratkozás előtt) rövid tájékoztatót tartunk az Aud.Max. (KF51) teremben.

Felvételi

2013.08.01.

Felvételi 2013 – Általános eljárás – Eredmények - Alapszakok

Gólyaoldal és információk a BSc és MSc képzést kezdőknek

2013.07.25.

A 2013. szeptemberében induló BSc képzésekre felvettek számára a Gépészkari Hallgatói Képviselet gólyáknak készült aloldalán, a http://ghk.ktk.bme.hu/golya oldalon elérhető minden szükséges információ a gólyatáborokról, kollégiumi jelentkezésről, év eleji programokról és szociális támogatás igényléséről. Az MSc képzést kezdő hallgatók számára a kollégiumi férőhelypályázat kiírása elérhető a http://ghk.ktk.bme.hu oldalon.

Gólyatábor

2013.07.17.

Az idei gólyatábor időpontja: 2013. augusztus 28-31., helyszíne: Doboz-Szanazug. További részletes információk elérhetőek a ghk.ktk.bme.hu oldalon, illetve a kipostázandó Gólyacsomagban.

Pályázati felhívás

2013.07.01.

Pályázati felhívás hallgatói szakmai szervezetek részére, valamint diplomaterv és szakdolgozat pályázati lehetőségek. Részletek>>>

GPK Életmű-díjasok

2013.06.24.


A Gépészmérnöki Kar megalapította a GPK Életmű-díjat, amelyet olyan munkatárs kaphat, aki a BME Gépészmérnöki Karon legalább 25 évig főállásban dolgozott vezető oktató/kutató beosztásban, és aki vezetői vagy szakmai munkásságával kiemelkedő módon hozzájárult a Gépészmérnöki Kar fejlődéséhez, elismertsége növeléséhez. A 2013. évi díjazottak (a képen balról jobbra): Dr. Varga László (GT3), Dr. Ginsztler János (ATT), Dr. Penninger Antal (EGR), Dr. Vajna Zoltán (HDR).

Diplomaátadó

2013.06.11.

XXXV. Hajós György Matematikaverseny eredményei

2013.05.31.

Karunk hallgatói kiváló eredményt értek el mind egyéniben, mind csapatban a 2013. május 23-25. között Veszprémben megrendezett XXXV. Hajós György Matematikaversenyen. Részletek>>>

Tájékoztató a rajz alkalmassági vizsgáról

2013.05.13.

Az ipari termék- és formatervező mérnöki alap- és mesterképzési szakra jelentkezők számra a 2013. május 24-re meghirdetett rajz alkalmassági vizsgáról szóló részletes tájékoztató itt található:

Pneumobil verseny eredmény

2013.05.13.

A BME Gépészmérnöki Kar színeiben induló, a MOGI Tanszék által támogatott "KAKUKKTOJÁS" csapat az alábbi eredményt érte el az idei, 2013. 05. 11-i  Pneumobil  versenyen Egerben. Részletek>>>

 

Gépész hallgatók sikeres szereplése az OTDK-n

2013.04.29.

Nagy sikerrel szerepeltek hallgatóink a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián Kecskeméten. A Műszaki Szekció 43 tagozata közül 21-ben voltak érdekeltek, melyből 14-ben elhozták az I. díjat. Ezen kívül 10 második és 12 harmadik díjat is szereztek. Mindez azt jelenti, hogy az előadott 77 előadás majdnem fele díjat nyert, miközben az összes dolgozat körülbelül egyharmadát díjazták csak. A részletes eredmények itt találhatók.

Kármán Tódor

2013.04.23.

Megemlékezés a Gépészmérnöki Kar egykori diákjáról és tanáráról.

In memoriam Kármán Tódor (1881-1963)

Részletek>>>

Lányok napja

2013.04.10.


Lányok Napja: jelentkezési határidő 2013.04.12. Tovább>>>

A gépészmérnök a második legkeresettebb foglalkozás a világon

2013.03.28.

A BBC News internetes kiadása szerint az ápolónők után a gépészmérnökök a legkeresettebbek a világon a 200 millió nemzetközi munkavállaló között.

Diplomaosztó

2013.03.20.

A DIPLOMA ÁTADÁSI ÜNNEPSÉG 2013. március 29-én (pénteken) 11 órakor lesz a K-épület Aulában.

Szakirányválasztás - 2013

2013.02.28.

Felhívjuk az alapszakos hallgatók figyelmét, hogy a szakirányválasztásra 2013. május 13. – június 25. között kerül sor. Az ezzel kapcsolatos részletes információkat itt találja: Szakirányválasztás 2013

Felvételizőknek

2013.02.20.

A hamarosan véget érő felvételi jelentkezési időszak kapcsán felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a Gépészmérnöki Kar alap- és mester képzéseire -- a várható magas ponthatárok miatt -- csak akkor kerülhetnek be, ha azt első helyen jelölik meg. A mesterképzések iránt érdeklődő jelentkezők a felvi.hu honlapon látható alacsony állami ösztöndíjas keretszámok ellenére is jelentkezzenek bátran a meghirdetett képzésekre. Nagy számú jelentkező esetén valószínűleg bővíthetők lesznek a keretek. Részletes tájékoztatást itt olvashat >>>

3 dékán találkozó

2013.01.29.

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának, a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának (Gödöllő) és a BME Gépészmérnöki Karának dékánjai, dékánhelyettesei és hivatalvezetői január 25-én találkozón vettek részt egyetemünkön.

Kutatási projekt pályázat hallgatóknak

2013.01.23.

Az Európai szabadalmi Egyezmény létrejöttének 40. évfordulója alkalmából az Európai szabadalmi Hivatal (ESZH) nemzetközi innovációs versenyt hirdetett egyetemi és főiskolai hallgatók számára.

Békés, boldog Ünnepeket!

2012.12.18.

BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET

ÉS

SIKERES ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!

Alabama-i dékán látogatása

2012.12.04.

December 3-4. között a Gépészmérnöki Kar (GPK) meghívására látogatást tett a BME-n Prof. Charles Karr, az Alabama-i Egyetem Műszaki Karának dékánja és Prof. Kevin Whitaker, a nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettes (a képen Dr. Czigány Tibor dékántól balra ill. jobbra). A találkozó célja a kapcsolatfelvételen túl egy "study-abroad"-típusú képzésben való amerikai részvételről szóló szerződés előkészítése volt.
A látogatás részeként a BME 6 műszaki kara is bemutatkozó prezentációt tartott, majd a vendégek három kari labort látogattak meg.

Nyílt nap

2012.11.15.

Műegyetemi nyílt nap: 2012. november 23. péntek

Diplomaosztó 2012. október 12.

2012.11.07.

296 diplomát adtunk át

World University Ranking lista

2012.10.26.

A BME Gépészmérnöki Kar felkerült NTU World University Ranking listájára (korábbi nevén HEEACT Ranking). A Mechanical Engineering kategóriában a 198. helyen végeztünk, olyan egyetemeket megelőzve, mint pl. Bécsi Műszaki Egyetem, vagy Kaiserslauterni Műszaki Egyetem, vagy a moszkvai Lomonosov egyetem. A listát az MIT vezeti, őt a Stanford University követi, de az első tízben van még Cambridge, vagy az Imperial College is. Bővebb info >>>

MSc felvételi

2012.10.25.

Mesterképzés 2013 - Felvételi tájékoztató

Elhúzott a BME

2012.10.24.

Heti Válasz FELSŐOKTATÁSI RANGSOR 2012 - Az első helyen szereplő BME GPK jelentős eredményre tett szert a többi intézménnyel szemben.

Előadás

2012.10.24.

Prof. Dr. Martin Winterkorn, a VOLKSWAGEN AG igazgatótanácsa elnökének előadása a BME-n. Témája: MQB - A VW moduláris keresztmotoros platformja.

Campus Hungary

2012.10.12.

Megjelentek a Campus Hungary program hallgatók számára kiírt pályázati felhívásai. A felhívás, illetve további információk elérhetők a www.campushungary.hu honlapon.

MSc jelentkezés

2012.10.12.

JELENTKEZÉS A GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR MESTERKÉPZÉSEIRE

Diplomaosztó

2012.09.25.

Október 12-én, pénteken 11 órakor lesz a diploma átadási ünnepség a K épület aulájában.

Matematika

2012.09.11.

A Gépészmérnöki Kar elsőéves hallgatói ismételten kiemelkedő eredményességgel teljesítették a Matematika tárgy 0. összegyetemi zárthelyi dolgozatát. Karunk elsőévesei az összes többi kar frissen beiratkozott hallgatóját megelőzve, 80%-ot meghaladó sikerességgel vették ezt az akadályt. Ez az arány az energetikai- és a mechatronikai mérnöki alapszak hallgatói esetén a 95%-ot is meghaladja.

Meghívó

2012.08.29.

A 2012/2013-as tanévnyitó 2012. szeptember 1-jén 10-órakor lesz.

 • AULA
  • Ipari termék- és formatervező mérnöki szak
  • Mechatronikai mérnöki szak
 • Aud. Max
  • Energetikai mérnöki szak
  • Gépészmérnöki szak
A központi rendezvény után, 11-órakor Kari tájékoztatót tartunk az Aud. Max teremben.

Időbeosztás

2012.08.21.

A 2012/2013-as tanév időbeosztása

Felvételi statisztikák

2012.08.01.

A BME Gépészmérnöki Kar valamennyi szakára való bejutáshoz országosan a legtöbb pont kellett.

Gyakorlás

2012.06.26.

Matematika és fizika gyakorlási lehetőség: BME Alfa- interaktív gyakorlófelület

Gólyatábor

2012.06.11.

Az idei gólyatábor ideje augusztus 21-24.

Diplomaosztó 2012. március 23.

2012.04.12.

399 diplomát adtunk át

Diplomaosztó

2012.03.21.

A diplomaosztó ünnepség 2012. március 23-án, pénteken 11-órakor lesz. ÉLŐ közvetítés: várhatóan 10.30-tól. (A rendezvényen kép és hangfelvétel készül, kérjük ennek szíves tudomásulvételét.)

Tisztelt Felvételiző! Kedves Leendő Hallgató!

2012.02.10.

A felsőfokú tanulmányokra történő jelentkezés mindig felelősségteljes döntés elé állítja a családokat. Különösen nehéz dönteni most, amikor a felvételi rendszerben változás következett be.

A 2012/13-as tanévben a Műegyetem műszaki alapképzésein 2200 állami finanszírozású hallgató kezdheti meg tanulmányait. A Gépészmérnöki Kar állami finanszírozású létszámkerete alig csökkent.

A teljes állami támogatású helyek mellett nagyszámú részösztöndíjas kerettel is rendelkezünk. A jó tanulmányi eredményt elérő hallgatók átkerülhetnek állami ösztöndíjas státuszra, de számos cég jelezte, hogy átvállalja a mérnökhallgatók részösztöndíjának fizetését.

A Műegyetem Gépészmérnöki Kara által kibocsátott diploma az iparvállalatok megítélése szerint (www.gvi.hu) a legértékesebb diploma, végzett mérnökeink Magyarországon és külföldön is keresettek, biztos elhelyezkedésre számíthatnak, ezért bátran jelentkezzenek első helyen a BME Gépészmérnöki Kar alap- és mesterképzéseire.

MSc beiratkozás

2012.01.25.

A 2011/12. tanév 2. félévre felvett mesterképzés hallgatói részére a kari tájékoztató 2012. február 1-én szerdán 13 órakor lesz a KF76-ban. A beiratkozás ugyanezen a napon 14 órakor kezdődik ugyanott.

Diplomaosztó 2011. november 4.

2011.11.22.

321 diplomát adtunk át

Nyílt nap

2011.11.21.


Műegyetemi nyílt nap: 2011. november 25. péntek

Tudományos előadás

2011.10.07.

Szociális robotok a 21. században: ha összefog az etológia, az informatika és a robotika. Tovább>>>

MSc jelentkezés

2011.09.27.

JELENTKEZÉS A GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR MESTERKÉPZÉSEIRE

Ünnepi Kari Tanács ülés

2011.07.04.

Ünnepi Kari Tanács ülés - 2011. június 10.


Knorr-Bremse együttműködési megállapodás

2011.07.04.

KNORR-BREMSE Vasúti Jármű Rendszerek Hung. Kft - BME (GPK) BME-(KSK) együttműködési megállapodás - 2011. június 7.


Jubileumi diplomaosztó

2011.07.04.

Gépész jubileumi diplomaátadás - 2011. május 26.


Pneumobil csapataink sikerei

2011.06.28.

A IV. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Versenyen a BME Gépészmérnöki Karának zászlója alatt induló csapatok több kategóriában az első helyen végeztek >>>


Babinszki pályázat - beadási határideje meghosszabbítva: 2011. június 24-ig!

2011.06.02.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán tanulmányokat folytató elsőéves hallgatók számára. A pályázat célja elsőéves alapdiplomás tanulmányaikat jó eredménnyel záró, tehetséges, nehéz szociális körülmények között élő hallgatók támogatása. Pályázhatnak a 2010/11-es tanév első félévében első alapdiplomás képzésre beiratkozott hallgatók. Tovább>>>


Záróvizsga jelentkezés 2011. augusztus 29 - szeptember 9. közötti időszakra

2011.06.02.

A TVSz értelmében a tanszékeknek két alkalommal – januárban és júniusban – kötelező záróvizsgát tartani. Megfelelő számú vizsgázó esetén a tanszékek 2011. augusztus 29 - szeptember 9. között is tarthatnak záróvizsgát. Amennyiben a szakirányt gondozó tanszék ebben az intervallumban is szervez záróvizsgát, a hallgatóknak a Neptun rendszeren keresztül 2011. június 15 - július 2. között kell jelentkezniük. A záróvizsga időpontját a záróvizsgát szervező tanszék tűzi ki. Az abszolutórium ellenőrzéséhez szükséges adatlapokat legkésőbb a záróvizsga előtt egy héttel le kell adni a KTH-ban az ügyintézőnek.


Diplomaosztó 2011. március 25.

2011.04.05.

290 diplomát adtunk át, köztük az első mesterdiplomákat


Ünnepi Kari Tanács ülés

2011.04.05.

Ünnepi Kari tanács ülés Karunk fennállásának 140. évfordulója alkalmából a Kart támogató cégek vezetőinek részvételével

Dr. Réthelyi Miklós miniszter (NEFMI) által is aláírt elismerő okleveleket adtunk át a cégvezetők számára


Szakirány választás

2011.03.30.

SZAKIRÁNY VÁLASZTÁS A GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR ALAPDIPLOMÁS KÉPZÉSEINÉL 2010/2011. tanév II. félév. Tovább >>>


Újra indul a MOL - MesterM-díj

2011.03.30.

Most ismét jelölheted volt középiskolai matematika, kémia vagy fizika tanárodat a MOL - MesterM - díjra, mellyel megköszönheted neki, hogy munkájával, személyiségével megszerettette veled a kémia, fizika, illetve matematika tantárgyakat, továbbá hogy szakmai felkészítéseden túl hozzásegített a műszaki/mérnöki/természettudományi pálya választásához. Tovább >>>


Dékánunk Széchenyi díjas

2011.03.16.

(MTI) - Stépán Gábor az alkalmazott matematika és a mechanika határterületein elért, nemzetközileg is számon tartott kutatási eredményeiért, valamint az általa vezetett kutatói műhelyben végzett iskolateremtő tevékenységéért, kiemelkedő oktatói munkájáért vehette át a díjat hétfőn az Országházban. "Nagyon jó pillanatban jött a díj, melyet az egész gépészmérnök szakma elismerésének is tartok..."


Fogadás

2011.03.16.

140 éves a BME GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR! FOGADÁS: 2011. március 25. péntek 12:15 órakor az Oktatói Klubban (K-épület, I. emelet 66. Budapest, XI., Műegyetem rkp. 3.)


Diplama átadó ünnepség

2011.03.16.

Diploma átadó ünnepség 2011. március 25-én 11-órakor. Helyszín: Központi épület AULA Budapest, XI., Műegyetem rkp. 3.


Pályázati felhívás

2011.03.11.

PRO PROGRESSIO ALAPÍTVÁNY pályázati felhívása ösztöndíjra: BSc MSc, doktorandusz


Kultúrhét fesztivál

2011.03.04.

Kultúrhét Fesztivál - március 7-10.

Bővebb információ: http://www.kulturhet.ktk.bme.hu/


Dékáni szünet

2011.03.01.

2010/11. tanév 2. félévében a munkarenddel és az oktatással kapcsolatban az alábbi változások lesznek:

 • 2011. március 10-én csütörtökön 14 órától a Kármán Napi rendezvények miatt a hallgatók részére dékáni szünet lesz
 • 2011. március 14. helyett 2011. március 19. rendkívüli munkanap, hétfői munkarend szerint
 • 2011. április 20-án szerdán 14 órától a kari sportnap rendezvényei miatt dékáni szünet.

MSc jelentkezés

2011.01.28.

JELENTKEZÉS A GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR MESTERKÉPZÉSEIRE


TDK eredmények

2010.11.29.

TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA 2010: EREDMÉNYEK


Nyílt nap

2010.11.10.

A BME Gépészmérnöki Kara 2010. november 26-án ismét kitárja kapuit a középiskolás diákok, tanárok és érdeklődők számára. Rendezvényeinket 9 és 15 óra között tartjuk a K (Központi) épületben, valamint a laboratóriumokban. A bemutató előadások, valamint a kar képzéseit ismertető előadások a K. épület Aud. Max. teremben lesznek. Laboratóriumi bemutatók keretében az érdeklődők szakmai érdekességeket láthatnak: Nyílt Laborok a Gépészmérnöki Karon. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Polimertechnika Tanszék

2010.11.10.

Műanyagipari Világkiállítás - Düsseldorf 2010. A Polimertechnika Tanszék oktatói és hallgatói részvételével


TDK Konferencia

2010.10.31.

TDK Konferencia: 2010. november 17. A szekció ülések 8:30-kor kezdődnek. Ünnepélyes eredményhirdetés: 2010. november 19. péntek, 12:30, E.I.A. Szekció tartalomjegyzék >>>


Junior Prima Díj

2010.10.30.

Takács Dénes - JUNIOR PRÍMA DÍJ - Magyar oktatás és köznevelés kategória

Mesterképzés

2010.10.08.

JELENTKEZÉS A GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR MESTERKÉPZÉSEIRE: A végzős alapdiplomás (BSc) hallgatók és az érdeklődők részére 2010. október 25-én hétfőn 17 órakor a K. épület mfsz.21. teremben tájékoztatót tartunk a mesterképzés (MSc) lehetőségeiről és a jelentkezés feltételeiről.


Köztársasági Ösztöndíj

2010.09.21.

Kiemelkedő tanulmányi eredményükért, szakmai területükön végzett kimagasló munkájukért a 2010/2011. tanévre KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJAT kapott hallgatóink >>>


Nyílt nap

2010.09.21.

Nyílt nap középiskolások számára 2010. november 26-án pénteken.


TDK Konferencia

2010.09.21.

TDK konferencia 2010. november 17-én szerdán. Jelentkezési határidő: szeptember 24. Dolgozatok beadása: október 22. Jelentkezés itt!


Ünnepélyes diplomaosztó

2010.09.20.

Ünnepélyes diplomaosztó a Gépészmérnöki Karon 2010. október 15-én (pénteken) 11-órakor a Központi épület aulában. Cím: Budapest, XI. kerület Műegyetem rkp. 3.


Richpoi Hírek: Ennyit ér a műegyetemi diploma

Jubileumi kiadvány


Heti Válasz Felsőoktatási rangsor 2015.


HVG Diploma 2016 - Egyetemek és főiskolák rangsora


A BME GPK továbbra is a legjobb, messze megelőzve más gépész karokat.


A BME GPK a karok közötti rangsorban az élmezőnyben, a gépészkarok között pedig az első helyen áll immár 6. éve.


A BME GPK toronymagasan a mezőny felett áll


A műszaki karok munkaerő-piaci rangsora alapján negyedik évben ismét első a BME Gépészmérnöki Kara!
+ 2 kategória első hely


A műszaki karok munkaerő-piaci rangsora alapján harmadik évben ismét első a BME Gépészmérnöki Kara!


A műszaki karok munkaerő piaci rangsora alapján ismét első a BME Gépészmérnöki Kara.

A műszaki karok munkaerő piaci rangsora alapján 2008-ban első a BME Gépészmérnöki Kara.

Gép, ész, mérnök. Továbbra is - immáron harmadik éve - vezeti a rangsort a BME.


A foglalkoztatók és a multinacionális cégek körében is minden szempontból a BME Gépészmérnöki Kara a legnagyobb presztizzsel rendelkező műszaki felsőoktatási intézmény ma Magyarországon

A végzettek véleménye szakmájuk erkölcsi megbecsültségéről >>>

A 2007-ben végzettek véleménye az egyetemen tanultak hasznosíthatóságáról

 
© 2008 BME GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR | Template by Joomla Templates