Látogatók

Oldalainkat 807 vendég böngészi
Tájékoztató a rajz alkalmassági vizsgáról

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzési, valamint az ipari terméktervező mérnöki mesterképzési szakra benyújtott jelentkezése alapján rajz alkalmassági vizsgát kell tennie.

 

A vizsga időpontja: 2013. május 24. (péntek) 9-13 óra és 14-18 óra (külön beosztás szerint)


A vizsga helye: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Központi épület III. em. 20. (északi lépcsőház). Budapest, XI., Műegyetem rkp. 3.

 

A vizsgára a következőket hozza magával:

  • ceruzát, rajztáblát, legalább 2 db A/3 méretű rajzlapot, rajzszeget, radírt,
  • személyazonosság igazolására alkalmas fényképes hatósági igazolványt,
  • a letölthető jelenléti lapot kitöltve,
  • ezt a behívólevelet,
  • igazolást a különeljárási díj befizetéséről (nyomtatva).

Felhívom figyelmét, hogy a rajz alkalmassági vizsgát csak a megadott napon tartunk. Teljesítése kötelező, annak elmulasztása a szóban forgó szakra történő felvételi eljárásból való kizárást vonja maga után. A délelőtti időpont megváltoztatására csak különösen indokolt esetben van lehetőség.

 

Tájékoztatom, hogy a BME Építészmérnöki Karon tett sikeres rajz alkalmassági vizsgát elfogadjuk. Azok a pályázók, akik a BME Építészmérnöki Karon meghirdetett szakok mellett az ipari termék- és formatervező mérnöki alapképzési szakra is jelentkeztek és Karunkon is szeretnének rajzvizsgát tenni, erre vonatkozó szándékukat jelezzék írásban postafordultával (levél, email, fax). Amennyiben mindkét Karon tesz rajzvizsgát, de a Gépészmérnöki Karon tett vizsgán nem felel meg, írásban kérheti a BME Építészmérnöki Karon tett sikeres vizsga figyelembe vételét legkésőbb 2013. június 21-ig.

 

Az ipari terméktervező mérnöki mesterképzési szakra való felvétel feltétele egy alkalmassági vizsgán való megfelelés. Ezen a vizsgán csak azoknak a pályázóknak kell részt venniük, akik még nem tettek korábban eredményes rajzi alkalmassági vizsgát. A korábbi sikeres alkalmassági vizsgáról szóló igazolást kérjük megküldeni a Dékáni Hivatal címére 2013. május 22-ig.

 

Nem vehető fel a szakra az a pályázó, aki a rajzvizsgán „nem felelt meg” értékelést kap. A vizsga eredményéről írásban értesítjük.

 

A pályázó a vizsgán készített rajzait megtekintheti 2013. június 26-án 9-14 óra között a Központi épület II. em. 22. teremben.

 

A rajzvizsga megszervezésével és lebonyolításával kapcsolatos költségek fedezésére ún. különeljárási díjat kell fizetni. A díjat szíveskedjék átutalni az alábbiak szerint:

 

Átutalás összege: 4.000 Ft
Kedvezményezett számlaszáma:
10032000 01425279
Kedvezményezett neve: BME
Átutalás közleménye: Befizető neve
Költséghely:
21752-20-071

 

A rajz alkalmassági vizsgával kapcsolatban további felvilágosítást ad:


Sziráki Zsuzsanna főtanácsos tel.: 06(1) 463-1140

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Szalinka Zsuzsanna főmunkatárs tel.: 06(1) 463-3895

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
© 2008 BME GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR | Template by Joomla Templates