Gépészkari Hallgatói Képviselet

 

Elnök: Tóth Amanda
Cím: Kármán Tódor Kollégium, 1111 Budapest, Irinyi József u. 1-17. HÖK tömb
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Telefon: 06-20-224-4139 (munkanapokon 16-20 óra között)
Facebook:

http://www.facebook.com/ghk.bme

Fogadási idő szorgalmi időszakban: kedden 19:00-20:00, illetve e-mail-ben egyeztetett időpontokban

 


 

A Gépészkari Hallgatói Képviselet (GHK) a hallgatók érdekképviseleti szervezete a BME Gépészmérnöki Karán, melynek feladata a gépész egyetemi polgárok reprezentálása mind kari, mind egyetemi szinten. A GHK a kar hallgatói által választott, 15 szavazati jogú tagból valamint póttagokból álló testület. Tagjaink közül két főt delegálunk az Egyetemi Hallgatói Képviseletbe.

 

A Hallgatói Képviselet tagjai és részletes felépítése megtekinthető itt

 

Feladataink sokrétűek, több fontos területen is jelentős szereppel bírunk. Az öt legfontosabb terület: tanulmányi ügyek és problémák kezelése, kollégiumi férőhelyosztás, illetve kollégiumi ügyek intézése, ösztöndíjak kiosztása, rendezvények szervezése, valamint a szociális juttatások ügye.

 

A hallgatók többsége elsőként a kollégiumi férőhelyosztás és a szociális pályázataik leadása során találkozik a GHK-val. A félévenként meghatározott kollégiumi férőhelykeret alapján a Kollégiumi Bizottság osztja ki a helyeket a hallgatók között az Egyetem különböző kollégiumaiban. A gépészkari hallgatók hagyományosan legnagyobb számban a Kármán Tódor Kollégiumban laknak.

 

A szociális támogatásra jelentkezés során, a leadott pályázatokat a GHK Szociális Bizottságának tagjai bírálják el, az egyetemi szabályzatok ismeretéből tett sikeres vizsgát követően.

 

Egy másik nagyon fontos és felelősségteljes feladat az ösztöndíjak kiosztása, mely az Ösztöndíj Bizottsághoz tartozik. Minden félév elején történik meg a tanulmányi ösztöndíjosztás, mely a legtöbb hallgatót érinti a Karon. Ezen kívül a GHK végzi a Kari BME, Szakmai, Közösségi, Közéleti és Sport ösztöndíjak meghirdetését és elbírálását is.

 

A HK működésének igen fontos területe a hallgatói tanulmányi problémák intézése, hiszen ez a Karon mindenkit egyaránt érint. Részt veszünk a képzések, illetve tanszékek felülvizsgálataiban, a hallgatói kérvények bírálásában, a ZH és vizsgarend összeállításában, valamint feladatunk az eseti hallgatói problémák kezelése.

 

A GHK-en belül a Rendezvény Bizottság felel a kari hallgatói rendezvények megszervezéséért és lebonyolításáért. Minden évben megrendezésre kerül a Gólyahajó, Gólyabál, a Kultúrhét és Kármán-nap a Kármán Tódor Kollégiumban, a SLIP (Gépészkari Napok), valamint a Gyűrűavató és Végzős Bál.

 

A felsoroltak mellett feladataink közé tartozik a kari sportélet koordinálása, az öntevékeny körök támogatása, valamint sok kisebb-nagyobb eseti probléma megoldása is.

 

A Hallgatói Képviseletről további információ honlapunkon (http://ghk.bme.hu) található. Irodánk a Kármán Tódor Kollégium HÖK tömbjében helyezkedik el, ahol heti rendszerességgel várunk minden érdeklődőt.

 
© 2008 BME GÉPÉSZMÉRNÖKI KAR - Szervezet | Template by Joomla Templates